В Україні пройдуть перевірки якості спиртного в ресторанних господарствах. Про це на брифінгу заявив голова Державної інспекції України по захисту прав споживачів (Держспоживінспекція) Сергій Орєхов, передає кореспондент РБК-Україна.
“У більшості ресторанних господарств України використовують лікеро-горілчані вироби власного виробництва. Немає жодних нормативних документів про походження цієї продукції. Ми не знаємо, наскільки ця продукція нешкідлива для споживачів”, – сказав він.
Орєхов підписав розпорядження, яким доручив всім регіональним представництвам Держспоживінспекції провести перевірки ресторанних господарств.
“Мною дано доручення перевірити якість та виготовлення лікерів-горілчаної продукції власного виробництва”, – зазначив він.
Нагадаємо, статистика ВООЗ за 2012 рік свідчить, що Україна посідає п`яте місце в світі по споживанню алкоголю і друге – за рівнем смертності від цієї соціальної недуги в Європі. Українці споживають15,6 лна душу в рік.
Нещодавно результати дослідження британської компанії IWSR повідомили про те, що Україна потрапила в трійку світових лідерів зі споживання горілки на людину. Згідно з дослідженням, середній українець випиває7,7 літрівгорілки в м од.
За даними міністра молоді і спорту Равіля Сафіулліна, в Україні кожні 5 років виробництво алкоголю зростає на 50%. Міністерство доходів і зборів України нещодавно виступило з пропозицією прирівняти пиво до алкогольних напоїв і збільшити ставку акцизного податку на пиво в три рази з 0,81 грн за1 літрдо 2,43 за1 літр.
Також нардепи пропонують підвищити мита на імпорт алкоголю в Україні. Експерти вказують, що це тільки погіршить якість алкоголю, на який останнім часом так багато нарікань.