ОСТАННІ НОВИНИ

У серпні проїзд у львівських маршрутках зросте в ціні

|

За його словами, точна дата, коли почнуть діяти ці зміни наразі невідома. Як сказав І. Велійка, відмова перевізників від пільг за ПДВ означає те, що ПДВ доведеться платити пасажирам, тобто оплата за перевезення в будь-якому випадку зросте на 20%.

Він також не сказав якими будуть тарифи, на які перейдуть перевізники. Водночас Іван Велійка зазначив, що зараз проводяться розрахунки і ті тарифи можуть бути різними для різних компаній, бо перевезення, які вони здійснюють, мають низку особливостей. Хоча кардинальної різниці у ціні за проїзд не буде, може йтися лише про 10-20 копійок, зазначив він.

Також Голова Асоціації перевізників Львівщини сказав, що у серпні перевізники переглянуть перевезення пільгових категорій населення з тим, щоби обмежити перевезення пільговиків. Він зазначив, що перевозити пасажирів за чинним тарифом для представників транспортних компаній стає неможливим, однак міська влада не реагує на тривалі пропозиції перевізників переглянути чинні тарифи.

За його словами, кредиторські заборгованості перевізників перед банками становлять від 800 тисяч до кількох мільйонів гривень. І саме важке економічне становище спонукає перевізників до такого кроку.

Нагадаємо, раніше перевізники подавали до міської ради розрахунки про підвищення ціни на проїзд у маршрутках з двох до трьох гривень. Міська рада стверджує, що переговори про підвищення тарифів можливі тільки після того, як перевізники підвищать якість перевезень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *