ОСТАННІ НОВИНИ

Яйце у Коморовського кинув «слов’янський гвардієць»

|

Хлопця, який вчора у Луцьку обляпав яйцем піджак президента Польщі Броніслава Коморовського, звуть Іван Шемет, йому 21 рік. Він живе в Запоріжжі, займається вуличною атлетикою в місцевій громадсько-політичній організації “Слов`янська гвардія”, що сповідує дивну суміш православно-неонацистських поглядів.

Шемета відпустили через кілька годин після затримання. Однак, як повідомляє газета “Вести”, його товариші переконують, що не можуть з ним зв`язатися. Після “яєчного” скандалу хлопець видалив свою сторінку з соцмереж.

В організації “Слов`янська гвардія” запевняють, що не знають про причини вчинку Шемета, однак підтвердили, що Шемет є активним членом “Слов’янської гвардії”.

“Ми цю акцію не планували і нічого про неї не знали. Не знаю, що могло його спонукати зробити цей вчинок”, – заявив керівник “Слов’янської гвардії” Володимир Рогов.

Очевидці інциденту стверджували, що у Шемета був із собою рюкзак із логотипом “Свободи”, однак пізніше міліція не підтвердила цієї інформації. У “Свободі” відразу ж після інциденту заперечили причетність нападника до цієї партії.

Тим часом, на російськомовному сайті “Слов`янської гвардії”, який, до речі, уже досить давно не поновлюється, зазначено, що організація “виникла як форма самоорганізації патріотів України, вірних Традиції та Православ`ю”. Ідеологія цієї організації – суміш антиамериканських православно-неофашистських поглядів.

У шапці сайту зображений вовк з девізом “Прийшов час Слов`янської гвардії”. Є і ще один девіз: “Невинних не буває!”, який перегукується із гаслом популярної свого часу ультраправої УНА-УНСО “Невинних немає!”

ТВі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *