ОСТАННІ НОВИНИ

Тривалість життя на Львівщині зростає

|

Тривалість  життя на Львівщині зростає і зараз становить 73,1 року. Як інформує прес-служба ЛОДА, про це під час круглого столу, присвяченого Всесвітньому дню народонаселення повідомила начальник головного управління  статистики у Львівській області Світлана Зимовіна.

За її даними, Львівська область займає 4 місце в державі за чисельністю  населення, друге місце за щільністю (116,4 особи на 1 кв.км.).

Крім того, в області на кожну 1000 мешканців народжується приблизно 12 немовлят. Отже, сумарний коефіцієнт народжуваності був найбільшим за останні 10 років, рівень смертності один з найнижчих в державі. Зафіксовані також показники зниження смертності дітей у віці до 1 року та найменша кількість розлучень.

Заступник директора департаменту охорони  здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак наголосила на профілактиці захворювань як одному з головних принципів збереження здоров’я. За її даними, проведення профілактичних акцій з  виявлення захворювань на ранніх стадіях дає свої результати – минулого року під час цих  акцій було обстежено понад 1 млн. мешканців області і у 22% виявлено патологію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *