ОСТАННІ НОВИНИ

Музей-садиба родини Антоничів представляє виставку живопису та авторських ляльок

|

14 липня музей-садиба родини Антоничів представляє виставку живопису та авторських ляльок художниці Наталії Івженко, людини, яка вже третій десяток займається живописом. За ці роки створено десятки робіт. Майстриня бере участь в різних мистецьких виставках, фестивалях, інформують організатори заходу

Наталія Івженко малює краєвиди і все те, що приваблює око і тішить серце. Її живописні твори насичені яскравими кольорами навколишньої природи. На виставці під загальною назвою «Краса врятує світ» мисткиня представить 22 полотна, що ілюструють чотири цикли із її творчого доробку. Так, полотна «Вечірній Львів», «Башта Корнякта» роботи із циклу «Львів»; «Осінь в Карпатах», «Літня прохолода» – із серії «Карпати»;  яскраві «Маки» та ніжний «Бузок» представляють колекцію полотен «Квіти», а картини «Зима», «Скоро весна» входять до циклу «Зимові пейзажі».

Друга частина експозиції «Краса врятує  світ» – це авторські ляльки Наталії Івженко. Вони виготовлені із трикотажу, старих светрів і наповнені синтепоном. Ляльки оздоблені ґудзиками, бантиками, стрічками і чи не у всіх у середині є дзвіночок. Кожен витвір автора – це «особистість» й має ймення такі як Оксана Вакула, Мартуся, тощо. Відвідувачі зможуть також побачити ляльки-мотанки та домовички.

У «Музейну вітальню» садиби завітає поет і музикант, член Національної спілки письменників України, відомий автор і виконавець власних пісенних творів у жанрі співаної поезії та популярної музики Олесь Дяк. Бортятинці й гості музею матимуть можливість послухати у його виконанні пісні на вірші Богдана-Ігоря Антонича, музику до яких створив сам Олесь Дяк.

Урочисте відкриття виставки «Краса врятує світ» художниці Наталії Івженко та зустріч з українським бардом Олесем Дяком відбудеться у неділю, 14 липня, о 13 годині в муз-садибі родини Антоничів, що у селі Бортятин Мостиського району.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *