ОСТАННІ НОВИНИ

Баррозу не проти підписати угоду з Україною у листопаді

|

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вважає, що було б ідеальним, якби Угода про асоціацію ЄС з Україною була підписана на саміті “Східного партнерства” у Вільнюсі в листопаді цього року. Про це він сказав в інтерв`ю польському телеканалу TVP Info. “Думаю, що було б ідеально, якби нам вдалося на саміті у Вільнюсі підписати Угоду про асоціацію з Україною та поглиблену зону вільної торгівлі”, – сказав він.

Баррозу наголосив, що він особисто підтримує євроінтеграцію України, зазначивши, що вона також є вигідною Європейському Союзу. “Тому ми підтримуємо українців у тих реформах, які необхідні для реалізації цієї мети”, – сказав він. На тему: Баррозу сподівається, що саміт у Вільнюсі буде успішним Серед реформ, які українська влада повинна реалізувати для підписання угоди, Баррозу назвав реформу системи правосуддя.

Також сьогодні Президент Польщі Броніслав Коморовський після зустрічі з Баррозу у польській столиці заявив, що Президент Єврокомісії розділяє погляди влади Польщі щодо важливості наближення України до Європейського Союзу. “Хотів би сьогодні особливо підкреслити, що важливість європейського проекту, його значення, вага пов`язані, зокрема, з тим, що держави, які є в ньому, більше собі довіряють, менше роблять ставку на конфлікти, а більше на співпрацю”, – сказав Коморовський. “І ми б дуже хотіли, аби цей великий процес, мудрий і такий, що відкриває прекрасні перспективи, стосувався також польсько-українських відносин”, – підсумував Президент Польщі.

Раніше у липні Президент України Віктор Янукович заявив про готовність української влади виконати усі умови для запланованого підписання угоди. Нагадаємо, представники ЄС називали три найголовніші умови: ухвалення нового виборчого законодавства, закону про прокуратуру та вирішення питання вибіркового правосуддя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *