ОСТАННІ НОВИНИ

Юристи подадуть апеляцію на рішення суду щодо газових угод

|

Юристи Станіслав Батрин та Олег Березюк подаватимуть апеляцію на ухвалу суду першої інстанції, який відмовив їм у розгляді позову до українського уряду щодо перегляду газових угод з Росією. Про це вони розповіли сьогодні на прес-конференції у Львові.

«Під час розгляду в суді першої інстанції було допущено понад 10 процесуальних помилок, тому ми будемо подавати апеляцію на це рішення і сподіваємося таки на реальний розгляд позову в суді» – наголосив голова Українського юридичного товариства Олег Березюк.

За його словами, процес розпочався спокійно, однак після того, як Микола Азаров на засіданні уряду розкритикував дії правників, то ледь не наступного дня суд закрив цю справу.

«Це засідання тривало 40 хвилин і нам не дали нічого зробити. Це рішення засвідчило, що у нас немає незалежного суду. Я припускаю, що на суд тиснули, хоча ніхто із суддів у цьому не зізнається» – наголосив правник.

За його словами, позов до уряду був спрямований на те, щоби зобов’язати Кабмін звернутися із позовом про перегляд газових контрактів з Росією, які самі регіонали назвали загрозою національній безпеці ще 2010 року. Однак з того часу вже минуло понад три роки, проте чинна влада не зробила нічого, щоби домогтися перегляду кабальних умов.

«Приклади європейських компаній, які судилися з «Газпромом»  і перемагали в Стокгольмі свідчить, що такий позов з українського боку має усі шанси на перемогу, однак уряд не поспішає це зробити. Саме тому ми й звернулися до суду, щоби спонукати владу зайнятися вирішенням цієї проблеми» – наголосив ще один юрист Станіслав Батрин.

Попри негативний результат у суді першої інстанції він наголошує на тому, що є й позитив – це зокрема, інформація про газові контракти, що випливає під час суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *