ОСТАННІ НОВИНИ

Юлію Тимошенко нагородять медаллю в Барселоні

|

Сьогодні в Барселоні Юлію Тимошенко нагородять медаллю за внесок у захист демократії. Про це повідомляє офіційний сайт Тимошенко, передає УНН.

Сьогодні у Барселоні (Іспанія) відбудеться церемонія нагородження колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко медаллю Мануеля Карраско Формігуера за внесок у захист демократії, свободи та боротьбу за відновлення верховенства права в Україні.

У церемонії, яку проводить політична партія Іспанії Уніо Демократіка де Каталунія, братимуть участь дочка екс-прем`єр-міністра України Євгенія Тимошенко та заступник голови партії “Батьківщина” Григорій Немиря.

Медаль Мануеля Карраско Формігуера, яка є найвищою відзнакою партії Уніо Демократіка де Каталунія за захист демократичних цінностей, отримували колишній Президент Чехії Вацлав Гавел (2007 рік), президент Європейського парламенту Ганс-Герт Пьоттерінг (2008) та інші.

Як відомо, 5 серпня 2011 року колишній прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко була арештована в ході судового процесу у справі про перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. Суд засудив Ю.Тимошенко до семи років тюремного ув’язнення з подальшою трирічною забороною займати державні посади і до відшкодування збитків у сумі приблизно 190 млн доларів.

З 30 грудня 2011 року Ю.Тимошенко відбуває покарання у виправній колонії. З 9 травня 2012 року вона проходить реабілітацію у ЦКЛ № 5 “Укрзалізниці” у Харкові. Крім того, у суді вже понад рік перебуває на розгляді справа ЄЕСУ. Розгляд справи відкладається через відсутність Ю.Тимошенко.

18 січня 2013 року Ю.Тимошенко було пред’явлено підозру у причетності до замовлення вбивства народного депутат Євгена Щербаня у 1996 році. У досудовому розслідування у присутності слідчого судді допитано вже 7 свідків. Ю.Тимошенко не була присутньою на жодному з допитів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *