ОСТАННІ НОВИНИ

На розі вулиць Куліша – Під Дубом у давні часи існував кінний ринок?

|

Археологи сподіваються знайти багато підків на території будівництва торгово-розважального центру по вулиці Куліша-Під Дубом, розповів на прес-конференції директор Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України Олег Осаульчук.

За його словами, його служба здійснює на території вул Куліша – вул Під Дубом археологічний нагляд за земляними роботами під час будівництва підвальних приміщень ТРЦ, адже ділянка розташована неподалік давнього ядра Львова. О.Осаульчук зауважив, що під час аналізу давніх картографічних матеріалів, археологи з’ясували, що дана ділянка переважно була заболочена і на ній було розташовано багато ставків.

«За однією з інформацій, на цій території колись розташовувався один з найбільших ринків продажу коней. Така інформація є, але я не знаю, чи вона є в історичних джерелах. Але один з дослідників вважає, що там було місце продажу коней і там була крайня межа просування східних торговців кіньми на захід. Тобто сюди з’їжджалися перекупники західної, центральної, північної Європи і купували в арабів коней, а потім перепродували у Європі. Тому сподіваємось знайти на тій ділянці велику кількість підків», – розповів археолог.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *