ОСТАННІ НОВИНИ

Правозахисник вважає учасників штурму райвідділу Врадіївки непідсудними

|

Учасники штурму будівлі Врадіївського РВВС непідсудні, вважає співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

“Я вважаю, що ці люди непідсудні”, – сказав Захаров у коментарі “Інтерфакс-Україна“.

На його думку, люди діяли в стані афекту, до якого їх довели дії співробітників міліції, які намагалися вивести з-під кримінальної відповідальності свого колегу, підозрюваного у зґвалтуванні 29-річної мешканки Врадіївки Ірини Крашкової.

“Було порушено дві справи (за фактом штурму) за хуліганство і за псування майна. Хуліганства там немає ніякого. Хуліганство передбачає антигромадський мотив дій, але сьогодні все суспільство солідарне з цими людьми. Псування майна дійсно мало місце, але люди діяли в стані афекту. Їх до цього довели і винні в цьому працівники міліції”, – вважає правозахисник.

“Якби відразу цього Дрижака, який підозрюється у скоєнні особливо тяжких злочинів (зґвалтуванні і нанесенні тяжких тілесних ушкоджень), одразу затримали як тих двох (співробітників міліції, також підозрюваних), нічого б цього не було”, – обґрунтував свою позицію Захаров.

Як повідомлялося, у Врадіївці (Миколаївська область) 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої – відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рябіненко. Поліщук та Рабіненко були арештовані 30 червня, а перебування Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів.

1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців. Пізніше Дрижак був заарештований.

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом заворушень і штурму райвідділу міліції в селищі Врадіївка Миколаївської області за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) та за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *