ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян кличуть на спільну молитву за жертвами Волинської трагедії

|

14 липня в усіх храмах Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ відбудуться поминальні богослужіння за упокій душ поляків і українців, невинно убитих під час Волинської трагедії, а також буде зачитано Синодальне звернення Єпископів УГКЦ з приводу 70-х роковин цієї сумної події. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Подія Волинської трагедії – це подія 70-річної давності, яка сталася в нашому житті. Звичайно події стаються і їх не можливо витерти з нашої пам’яті, забути, оскільки у невідповідний момент вони все-таки виходять на гору. В першу чергу потрібно пам’ятати.

Дивитись на трагедію Волині, дуже сумно, сумно тому, що браття українці кривдили своїх братів поляків, а браття поляки кривдили братів українців. Завдавали того кривду, тої болі. На подію, яка сталася нам потрібно дивитись в християнському підході, в християнському розумінні. Звичайно маємо попробувати перепросити один одного, бо моє враження, що в тій ситуації навколо Волинської трагедії, яка сталась найбільшою проблемою є те, що наші брати поляки волають, щоб ми українці почули, але ми не готові слухати. А з іншої сторони ми українці волаємо про подію Волинської трагедії, і брати поляки теж нас не хочуть почути, говорячи по операцію Вісла. Не дармо, коли ми українці говоримо про цю трагедію Волинську дуже важливо в цьому випадку вслухатися, чому поляків настільки болять ця трагедія, ці події на Волині.

Ми не повинні дивитись на стосунки поляків і українців лише у рамках трагедії на Волині, оскільки було багато позитивних подій до тієї трагедії і після неї. Ми українці, ми поляки повинні поглянути, що сталося, що саме ми причинили біль один одному, завдали цієї кривди глибокої, великої. Повинні зупинись, щоб та війна, яка існувала тоді, більше не продовжувалась. І саме в контексті цього з’явилось звернення Синоду Єпископів до вірних нашої церкви, яке має бути зачитане 14 липня по наших церквах, також має бути поминальне богослужіння, поминальне богослужіння буде в Зарваниці, оскільки саме там відбудеться Всеукраїнська проща» – промовив єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ Преосвященний Владика Венедикт (Алексійчук).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *