ОСТАННІ НОВИНИ

Посол Польщі засудив звернення регіоналів і комуністів до Сейму

|

Посол Польщі Генрік Литвин вважає, що звернення народних депутатів від Партії регіонів і КПУ в сейм Польщі з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом показало, хто насправді розпалює ненависть між двома народами. Про це після зустрічі з послами країн-членів ЄС заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, передають «Українські новини».

Тягнибок зазначив, що обговорив це питання з Литвиним і той заявив, що такі звернення депутатів до законодавчого органу Польщі можуть мати серйозний вплив.
Сам Тягнибок вкрай обурений діями представників ПР і КПУ і вважає, що Україна зараз навпаки повинна знаходити спільну мову з Польщею і рухатися вперед, а не копатися в минулому.
«Це демонстрація того, що ці люди не мають права називатися державними діячами та політиками цієї держави. Я не знаю прецедентів у світі, коли представники влади звертаються до іншої держави, щоб вона приймало рішення, які принижували б їхню націю», – заявив Тягнибок.
Як повідомляли «Коментарі», 148 народних депутатів від ПР і КПУ звернулися до Сейму з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу. Раніше Сенат Польщі ухвалив заяву з приводу 70-річчя Волинської трагедії, в якій назвав події 1943 року «етнічною чисткою з ознаками геноциду», що викликало неоднозначну реакцію в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *