ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські бібліотеки пішли до людей

|

На все літо вийшли зі своїх приміщень публічні бібліотеки Львова в рамках акції “Зроби собі цікаво!”, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«У мікрорайонах є багато дітей, які не мають чим зайнятися. І бібліотеки в цьому сенсі є просто прекрасним інструментом і чудовою можливістю, тільки вони також повинні вийти на вулицю. Вони хочуть пропонувати людям інші можливості спілкуватися, проводити спільно вільний час у публічному просторі. Місто – це не тільки центр. Місто – це величезні мікрорайони, і тут цей публічний простір є, тільки його треба вміти загосподарювати, наповнити змістовними речами і запропонувати його людям для корисного і цікавого проведення часу спільно. Без таких маленьких кроків не зробиш того, що називається «громадянським суспільством». Бібліотеки можуть стати оцими культурними, комунікаційними центрами, які і будуть давати людям можливість відчувати себе частиною громади», – говорить Ірина Магдиш, заступник начальника управління культури ЛМР.

«Читати – солодко!» – під таким гаслом відбудеться перша акція з серії заходів просто неба «Зроби собі цікаво», що їх проводять публічні бібліотеки Львова. Сьогодні, 4 липня, об 11:00 на подвір’ї бібліотеки-філії № 37 на вул. Миколайчука, 1 відбулося відкриття бібліотечного літа. Усі, хто завітав на свято «Солодка бібліотека», взяли участь у читаннях просто неба, відвідали стенд з найцікавішими книжками, стали учасниками акції «Бібліотека збирає мрії!» та побачили міні-виставу дитячого театру. Найактивніші учасники свята, які поділилися власними читацькими знахідками, одержали солодку винагороду.

«Ми впроваджуємо нову форму роботи – «бібліотека  на майданчику». Сьогодні ми провели  нашу першу акцію з двох частин: «Слухаємо казку» і «Солодка бібліотека». Для найменших, наших майбутніх читачів, ми показали казку «Ріпка», також відбулося спілкування, були конкурси із солодкими призами. Схожі акції відбуватимуться щочетверга протягом літа», – зазначила Лілія Крук, завідувач бібліотеки-філії №37.  

Сьогоднішню акцію відвідали письменник і перекладач Андрій Содомора та дитяча письменниця Оксана Думанська.

«Важко переоцінити  те, що сьогодні тут відбувається. Це привернення читача, передусім, дитини до книги. Був такий вислів: «Книгу в руки й до науки» – саме в руки книгу, адже це фізичне тіло, і ми спілкуємося з нею усіма 5 відчуттями: зір, слух, нюх,смак і дотик. Смак – це останнє, це стиль. Це відчуття, чи дійсно книжка йде в поживу для душі. Ознака доброї книжки – те, що має бути рівновага між приємним і корисним. Від долі книжки залежить і доля людини.

Я мешкаю у цьому  районі. Тепер планую частіше бувати у цій бібліотеці, подарувати якісь  книжки після Форуму видавців. Важко  переоцінити цей захід. Якщо так  буде у кожній бібліотеці, у кожному  мікрорайоні, то ми побачимо десь світло, яке поки що слабо бачимо. А справжнє  світло все-таки йде від книжки», – Андрій Содомора, письменник, перекладач.

Літні акції відбуватимуться у всіх публічних бібліотеках Львова під загальною назвою «Зроби собі цікаво!». Детальна програма з розподілом по бібліотеках в усіх районах міста розміщена на сайті Центральної бібліотечної системи для дорослих

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *