ОСТАННІ НОВИНИ

Вексельний закон показує недолугість парламентської більшості – депутат

|

Прийняття Верховною Радою так званого вексельного закону доведе Україну до переддефолтного стану. Економічний рівень країни повернеться фактично до кінця 90-х років минулого століття. Про це заявив народний депутат України, член політради ВО «Батьківщина» Михайло Хміль.

«Сьогодні біля трибуни Верховної Ради лідер фракції Партії регіонів Єфремов визнав, що в країні грошей немає і в інший спосіб вийти зі складної економічної ситуації вони не мають можливості. Тому потрібно таким чином починати гасити заборгованості», – розповів М. Хміль.

Водночас він наголосив, що депутати з більшості, приймаючи закон, не задумуються над процедурою його впровадження у життя.

«Сьогоднішні голосування вкотре вказують на недолугість депутатів з більшості. Спочатку приймається законопроект Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2013 рік» (щодо реструктуризації бюджетної заборгованості), яка склалась на 1 січня 2013 і тим самим вже вводиться в обіг поняття фінансово-казначейського векселя. Однак законопроекти, які вводять в обіг бюджетний та фінансовий вексель, ще не розглянуті взагалі. Ці законопроекти стоять в порядку денному далеко попереду і це ще питання, чи до них сьогодні по обіді взагалі дійдуть. Йдеться про законопроекти № 2835, № 2847», – зазначив нардеп.

Також М.Хміль пояснив, що саме передбачає введення казначейських векселів.

«Суть цього фінансово-казначейського векселя полягає в тому, що буде створений фінансово-рахунковий центр з певною часткою державного капіталу. Хоча, фактично, він буде функціонувати як комерційний банк, який при певному дисконті буде гасити борги перед підприємствами. Але не живими грошима, а лише формою векселів. Наприклад, за погашення майбутніх податкових платежів. Таким чином живі гроші помалу почнуть пропадати з обігу і це, фактично, є поверненням до кінця 90-х років минулого століття. Тоді обіг векселів в енергетичній сфері довів до бартерних схем за розрахунки, товари, поставки, послуги. Такі дії можуть довести Україну у переддефолтний стан», – заявив М.Хміль.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *