ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартував гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці»

|

Сьогодні на північній стороні площі Ринок стартував другий  гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці». Протягом трьох днів на гостей фестивалю чекають ярмарки місцевої кухні, вишукана гала-вечеря під відкритим небом та різноманітні гастрономічні конкурси.

Цьогоріч організатори Фестивалю проводять майже одночасно два великі ярмарки: «Ярмарок Львівської кухні» (28-30 червня, пл. Ринок) та ярмарок «Смакуємо з Карпат» (28-29 червня, дворик Ратуші).

Під час Ярмарку Львівської кухні відбудуться презентація, дегустація та інтерактивне приготування страв і традиційних напоїв місцевої кухні. Також тут усі охочі зможуть дослідити місцеву кухню разом з відомою телеведучою Дашею Малаховою! Протягом трьох днів пройдуть народні майстер-класи з приготування львівських страв та триватимуть дискусії про місцеву кухню за участю відомих львів’ян. А для малечі – уроки приготування Львівського дитячого сирника! Вчимося готувати Львівські страви разом із Дашею Малаховою!

Вперше на Фестивалі та й вперше у Львові львів’яни та гості міста зможуть скуштувати та придбати якісні продукти від майже 30-ти фермерів та інших виробників сільськогосподарської продукції з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей в рамках ярмарку «Смакуємо з Карпат».  Захід проводиться як частина Проекту Швейцарсько-української співпраці.

На Фестивалі «Львів на тарілці» Клуб галицької кухні проведе конкурс з приготування традиційного львівського десерту – андрутів. Львівських кулінарів і кулінарок запрошують 29 червня о 15:00 прийти у внутрішній дворик Ратуші, принести готовий вафельний торт та листок із записаним рецептом. Журі конкурсу оцінить смак андрутів, їх оформлення та оригінальність запропонованої в рецепті начинки. Переможець отримає грошовий приз – 1000 гривень, ще двоє учасників – призи по 500 грн.

Невід’ємною частиною гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» стане вишукана Гала-вечеря страв Львівської кухні під відкритим небом. Отож,  28 червня, на терасі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) найкращі шеф-кухарі Львова та знавці тонкощів Львівської кухні презентуватимуть для 300 повноважних гостей страви, створені за особливими рецептами Львівської кухні.

Ведучі Гала-вечері спільно з шеф-кухарями та сомельє презентуватимуть меню та особливість кожної страви і напою, триватимуть цікаві дискусії щодо традицій, рецептури, особливостей сервірування та подання страв до столу.

Над дизайном меню та запрошення Гала-вечері фестивалю працював знаний львівський митець, творець ресторанних інтер’єрів Влодко Костирко.

Смакування страв місцевої кухні, дегустація напоїв, невимушене спілкування та звісно вишукана музика у виконанні відомої львівської співачки Оксани Мухи у супроводі мюзік-бенду «Orchestra Vito» – все це Ви зустрінете на Гала-вечері страв Львівської кухні.

Цього року місцеві ресторації та організатори Гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» об’єдналися задля відродження Львівської кухні. Таким чином, з 21 червня по 7 липня, усі гості міста, скориставшись Гастрономічною мапою, зможуть потрапити у ресторани та кав’ярні міста, де буде запропоновано страви Львівської кухні за особливими рецептами. Гастрономічна мапа розміщена у фестивальній газеті «Львів на тарілці» та на офіційному сайті Фестивалю www.lvivontheplate.com.ua.

На численні прохання львів’ян та гостей міста протягом 28-30 червня у Львові відбувається ІІ Пивний тур. Відтепер Пивний тур проходитиме щороку в червні в рамках гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці». У рамках Пивного туру всі охочі, які придбають Єдиний Фестивальний кухоль, зможуть безкоштовно скуштувати та оцінити пиво 7 львівських кнайп.

«Меню як мистецтво» – під такою назвою в рамках гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» проходить виставка французьких та американських ресторанних меню першої половини 20 ст.  зі збірки відомого львівського ресторатора Вардкеса Арзуманяна. З 27 червня по 11 липня в Музеї мистецтва давньої української книги (вул. Коперника, 15а) відвідувачі виставки зможуть милуватися близько сотнею меню, які свого часу належали знаменитому паризькому ресторанному критику князю Курнонському (1872-1956).

Також в рамках Фестивалю «Львів на тарілці» планується підписання угоди між фермерськими господарствами і іншими виробниками сільськогосподарської продукції з львівськими рестораторами та готелярами.

Організатор Фестивалю: компанія «Дік-Арт».

Сайт Фестивалю: www.lvivontheplate.com.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *