ОСТАННІ НОВИНИ

На karpatyArt обговорили вплив музики на внутрішню гармонію

|

В рамках фестивалю камерної музики karpatyArt відбувся круглий стіл на тему: «Музичне мистецтво як шлях до досягнення внутрішньої гармонії». Про це повідомляє кореспондент «Львівського порталу».

 «Які емоції (позитивні і негативні) відчуває музикант на сцені?», «Як саме допомагає професійний досвід глибше передати почуття?», «Чи впливають особисті відчуття на творчість?», «Як розвинути чуттєвість під час виступу на сцені?», – на ці та інші запитання розмірковували у дружньому колі учасники заходу.

Модератор круглого столу, Ігор Прокопюк зазначив, що «дуже часто буває, що в людей ментальне розвинуте більше, аніж чуттєве. І в такому разі думаємо переважно головою, а не серцем. Тож, вкрай важливим є зрозуміння важливості і одного і другого процесів аби досягнути внутрішньої гармонії і налагодити баланс власних творчих сил».

Музиканти висловлювали свої враження від виступів, а також ділились власними спостереженнями про сценічну витримку та секрети вдалого виступу.

«В мене під час гри на сцені одразу зникає негативний настрій чи якісь буденні проблеми. Музикант має бути водночас і психологом, і актором. Це вічна кардіограма – биття серця. Звичайно, є життєві ситуації, що можуть вплинути на виступ, проте тут надзвичайно важливо вміти зібратися», – розповіла Юліанна Хоменко, яка навчається в Ужгородському музичному училищі ім. Д. Є. Задора.   

Інший музикант, викладач скрипки Львівської музичної школи-інтернату ім. Соломії Крушельницької, Леся Менцінська, поділилася: «Як фахівець зі стажем, зауважу, що чим довша у музиканта творча перерва в грі, тим складніше йому досягти відчуття гармонії на сцені. Тому, тільки за умови, коли багато працюєш над собою, отримуєш повнішу професійну насолоду від своєї діяльності».

Наприкінці креативного круглого столу музиканти та гості фестивалю karparyArt обмінялися власними думками щодо вираження академічного мистецтва та власного відношення до музики. Безперечно, така творча дискусія буде мати добрі плоди у кожному наступному виконанні музики юними талантами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *