ОСТАННІ НОВИНИ

Випускники яких вишів найбільше поповнюють лави безробітних

|

Найбільше безробітних випускників вишів було серед тих, хто свого часу обрав спеціальності «Бухгалтерський облік», «Сестринська справа» (для молодших спеціалістів), «Правознавство», «Облік і аудит», «Фінанси і кредит», «Менеджмент», «Менеджмент організацій», «Економіка підприємства». Серед безробітних випускників професійно-технічних закладів освіти переважали особи, котрі здобули професію кухаря, перукаря (перукар-модельєр), оператора комп’ютерного набору, слюсаря з ремонту автомобілів, обліковця бухгалтерських документів, еклектрогазозварника. Загалом станом на 21 червня чисельність безробітної молоді на обліку обласної служби зайнятості  становила 12,7 тис. осіб. Про це повідомили у прес-службі Львівського міського центру зайнятості.

Послугами обласної служби зайнятості у січні-травні 2013 року скористалися 23,8 тис. осіб віком до 35 років, що мали статус безробітного. У порівнянні з відповідним періодом минулого року чисельність безробітної молоді, котра шукала роботу за посередництвом служби зайнятості, збільшилась на 3,0 тисячі (або на 14,3%).

Чисельність випускників вищих та професійно-технічних навчальних закладів освіти на обліку обласної служби зайнятості у січні-травні 2013 року у порівнянні з відповідним періодом торік дещо зменшилась і становила  відповідно  2,0 тис. (торік — 2,3 тис.) та 1,3 тис. осіб (торік — 1,5 тис.).

Заходами активної політики зайнятості охоплено 7,8 тис. представників молодого покоління (кожного третього), у т. ч. роботою забезпечено 3,5 тис. (рівень працевлаштування безробітної молоді склав 14,9%), професійне навчання проходили 2,7 тис., до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 1,6 тис. молодих краян.

Із загального числа працевлаштованих службою зайнятості започаткували власну справу 153 молоді особи (торік — 124).

Частка молоді у віці до  35 років у загальних обсягах зареєстрованого безробіття на початок червня 2013 року становила 47,9% (на відповідну дату торік —47,7%).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *