ОСТАННІ НОВИНИ

Почесними гостями Форуму видавців стануть Андієвська і Зануссі

|

Почесним гостем ювілейного Форуму видавців стане письменниця та художниця Емма Андієвська, інформує прес-служба Форуму видавців.
Емма Андієвська у 40-х роках емігрувала в Німеччину, потім жила у Франції та США. Це дозволило їй додати у свою творчу палітру відтінки багатьох культур. Більшу частину життя пані Емма провела в Мюнхені та Нью-Йорку, але це не завадило їй зберегти у своїй творчості українську самобутність, смак традицій та невиліковний біль за долю свого народу.
Про себе вона говорить так: «Я – Емма Андієвська, яка охоче дала б вирвати з грудей серце, аби Україна по-справжньому існувала. І все, що я творю, – для України, для її людей».
Вона є членом ПЕН-клубу, Спілки професійних митців Німеччини, Національної спілки письменників України. Її твори відзначені низкою літературних премій.У доробку Емми Андієвської – 27 поетичних зіброк, 5 книг короткої прози, 3 романи та більше 9 тисяч картин.

Ще одним почесним гостем стане знаменитий польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі, Він вивчав фізику і філософію, але мтав кінорежисером. Уже перша робота молодого режисера «Смерть провінціала» була відзначена призом Міжнародного Венеціанського кінофестивалю та головним призом на Міжнародному фестивалі в Мангеймі. Сьогодні серед нагород режисера вже є Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня, Міжнародна премія «Балтійська зірка», відзнака лауреата Каннського фестивалю в номінації «Режисер».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *