Встановлено усіх розстріляних туристів в Пакистані - українців троє

|

Встановлено особи всіх 10 іноземних туристів, які загинули вчора внаслідок нападу бойовиків у підконтрольній Пакистану області Гілгіт-Балтистан, передає УНН з посилання на Радіо Пакистану.

Ідентифікацією особистостей загиблих займалися фахівці Пакистанського інституту медичних наук в Ісламабаді. Серед убитих – двоє словаків, три українці, два громадянина КНР, один непалець, громадянин Литви і американець. В результаті атаки загинув також пакистанський гід.

Зазначимо, вчора у посольстві України у Пакистані повідомили, що в результаті нападу загинули п`ятеро українських туристів.

ЗМІ раніше повідомляли, що серед убитих є росіянин. Посольство РФ в Ісламабаді досі не підтвердило і не спростувало цю інформацію.

Представник посольства США вже підтвердив, що серед загиблих є американський громадянин, повідомило агентство Ассошіейтед Прес.

Нагадаємо, у ніч на неділю у Пакистані в районі гори Нанга-Парбат області Гілгіт-Балтистан була розстріляна група туристів. За попередньою інформацією, напад був здійснений терористичним угрупованням “Лашкар-є-Джангві”.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров вчора підписав розпорядження про створення Міжвідомчого оперативного штабу з розслідування обставин трагічної загибелі громадян України внаслідок терористичних дій на території Пакистану, а також для надання допомоги сім’ям загиблих.

Згідно з розпорядженням М.Азарова, буде організовано транспортування тіл загиблих співвітчизників на Батьківщину. Сім’ям загиблих буде надано необхідну допомогу. Крім того, Міністерство закордонних справ України зобов’язано забезпечити роботу цілодобового контактного центру та надавати всебічну допомогу родичам загиблих в Україні, оперативно інформувати про долю інших громадян України, які перебувають на території Пакистану. МЗС також має підтримувати постійний зв`язок з владою Ісламської Республіки Пакистан та оперативно інформувати про отримані результати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *