ОСТАННІ НОВИНИ

У Чишках на Пустомитівщині відкрили пам’ятник Шевченку

|

23 червня, в ДеньСвятої Трійці, у селі Чишки Пустомитівського району урочисто відкрили  пам’ятник Тарасові Шевченку.

Зазначимо, відкриття даного пам’ятника  приурочене до 17річниці Дня  Конституції України та 200 річчю  від дня народження великого українського поета.

В урочистостях взяли участь голова облдержадміністрації  Віктор Шемчук, заступник голови облдержадміністрації  Ірина Романів, голова Пустомитівської РДА Ігор Чопко, а також громадськість села Чишки.

«У світі існує більше тисячі пам’ятників Тарасові Шевченку, і навіть якщо це тисячу сто перший пам’ятник, він  все-одно унікальний, оскільки належить тому населеному пункту, тій громаді, де він сьогодні встановлений. В селі Чишки автор  побачив його саме таким, і тепер у вас є свій пам’ятник, щоби ви  «незлим тихим словом»  згадували великого сина українського народу», – сказав у своєму зверненні до громади В. Шемчук.

Очільник області  висловив щиру подяку усім, хто доклав зусиль до створення цього пам’ятника – районній державній адміністрації, селищній раді, меценатам, і, безумовно, авторові пам’ятника, відомому скульптору, лауреату Шевченківської премії Ярославу Мотиці.

Також Віктор Шемчук від обласної державної адміністрації  подарував портрет  Т. Шевченка Чишківській  загальноосвітній  школі.

Фото Йосифа Марухняка

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *