ОСТАННІ НОВИНИ

80 машин-учасників ралі «Пекін-Париж» проїдуть центром Львова

|

Україною та Львовом зокрема проїдуть учасники ретро-ралі «Пекін-Париж». Відтак, проїзд автомобілів центральною частиною міста Львова (біля Оперного театру) відбудеться сьогодні приблизно з 18.00 год., інформує прес-служба ЛМР.

Всього до ралі долучиться 80 автомобілів з 26 країн світу. Як зазначають організатори, найдорожчий автомобіль, який бере участь у ралі, коштує 10 млн доларів. Найстарший автомобіль – ФордТ 1912 року випуску.

За інформацією організаторів, історія ралі ретро-автомобілів «Пекін-Париж» йде корінням в початок минулого століття. У 1907 році в газеті з`явилося оголошення: «Чи знайдеться хто-небудь, здатний проїхати на автомобілі від Парижа до Пекіна цього літа? Маршрут довжиною в 16 тисяч кілометрів! Нагорода переможцю 100 000 франків!». Тоді в гонці взяли участь автопромисловець, президент французького автоклубу маркіз Альберт де Діон і італійський принц Шіпіоне Боргезе. Граф Боргезе їхав з водієм, дружиною і журналістом, тому про ралі дізналися в усьому світі. Тоді переміг італієць.

Цю ідею знову здійснили в кінці 90-х років. Ралі ретро-автомобілів проводиться раз на три роки під егідою Endurance Rally Association з офісом в Англії. Цього року воно відбудеться вп`яте. За 32 дні 96 екіпажів із 26 країн на автомобілях, яким не менше 30 років, планують проїхати через вісім країн: Китай, Монголію, Росію, Україну, Словаччину, Австрію, Швейцарію та Францію.

Україну автомобілісти відвідають вперше. Ралі територією нашої батьківщини відбудеться за підтримки Автомобільної федерації України (ФАУ). Члени Комітету Історичних автомобілів ФАУ допомагатимуть учасникам ралі у технічних та організаційних питаннях. ФАУ підтримує автопробіг та всіляко сприятиме розвитку автомобільних туристичних маршрутів в Україні.

Найстарший автомобіль-учасник – столітній Ford Model T з Австралії, а наймолодший – французький Renault 4, якому 31 рік.

Учасники вирушили в дорогу з Пекіна від Великого Китайського муру 28 травня, вже 19 червня перетнули російсько-український кордон в пункті пропуску «Гоптівка».

Львів’яни зможуть оглянути автомобілі, що рухатимуться по маршруту у центральній частині міста сьогодні ввечері, а вже 23 червня колона ретро-автомобілів  залишить територію нашої країни на контрольно-пропускному пункті «Чоп». Фініш запланований на 29 червня в Парижі.

Більш детальна інформація на сайті організаторів ралі http://www.endurorally.com/pages/5th-peking-to-paris-rally-2013.

Координатор ралі «Пекін-Париж» територією України – Євгеній Кравс (Комітет Історичних автомобілів ФАУ). Контакти: 067 900 1111, [email protected], акредитація журналістів для висвітлення автопробігу – [email protected].
  
Фото Євгена Кравса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *