ОСТАННІ НОВИНИ

Академія сухопутних військ поповнила українську армію на 280 лейтенантів

|

Сьогодні 280 випускників Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного урочисто отримали дипломи про вищу освіту, перші офіцерські звання та напутні слова своїх командирів та викладачів.

Розпочалось святкування з нагоди чергового випуску молодих офіцерів у переддень офіційних урочистостей. Зокрема, напередодні відбулась служба Божа у гарнізонному храмі св.  Петра і Павла  за здоров’я молодих лейтенантів, а ввечері курсантам-випускники взяли участь у своїй останній вечірній перевірці у якості курсанта та отримали офіцерські погони. Цього ж дня «за п’ять хвилин» лейтенанти вже за давньою гарною традицією завітали до вихованців підшефного комунального закладу Львівської обласної ради «Будинку дитини №1 для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки». Вони передали для потреб дитячого будинку посуд, побутову техніку, засоби гігієни та інші предмети, які стануть у нагоді для догляду та виховання малюків.

А вже  21 червня випускники востаннє вишикувались на плацу видового навчального закладу, щоб попрощатись із альма-матер та своїми командирами і педагогами.

Привітати молодих офіцерів із закінченням Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та присвоєнням військового звання «лейтенант» завітали заступник Міністра оборони України Артуро Бабенко, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Геннадій Воробйов, голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук, представники обласної та міської влади, керівники силових відомств, ректори вищих навчальних закладів Львова, ветерани, випускники навчального закладу різних років, представники громадськості та духовенства, а також близькі та рідні цьогорічних випускників.

Цьогоріч державній атестації підлягало майже 340 чоловік. Втім, із них піде у війська близько 280 «новоспечених» лейтенантів. Решта курсантів перейшли з четвертого на п’ятий курс  і продовжать навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр».

Серед цьогорічних випускників – 34 одержали диплом з відзнакою. З них шестеро закінчили виш ще й з золотою медаллю. На переконання начальника Академії сухопутних військ генерал-лейтенанта Павла Ткачука, офіцерський корпус українського війська цього дня поповниться гідними фахівцями.

Особливістю цьогорічного випуску було те, що вперше зі стін Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного випустилися фахівці інженерних військ, зокрема, спеціалізацій «управління діями підрозділів інженерних військ» та «засоби інженерного озброєння». Не менш важливою іншою подією для навчального закладу стала та, що відбувся перший випуск майже 70 лейтенантів, які навчалися за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр». Серед них фахівці артилерійської розвідки, ракетних військ, ракетно-артилерійського озброєння, офіцери-культурологи, інженери та інші спеціалісти.

Фото: прес-служба Академії сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *