Шемчук отримав минулого року понад 150 тисяч гривень невідомо звідки - ЗМІ

|

Голови Львівської, Черкаської, Миколаївської та Київської обласних адміністрацій у 2012 році отримали по 150-200 тисяч грн. доходів невідомого походження. Про це свідчать дані декларацій про доходи та майно голів ОДА, які були зібрані і проаналізовані Центром політичних студій та аналітики. Презентація декларацій відбулася сьогодні в ході загальнонаціональної моніторингової кампанії “Декларації без декорацій”, передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ

З-поміж 25 українських керівників областей свої декларації оприлюднили 19, закритими залишилися декларації глав Волинської, Житомирської, Одеської, Кіровоградської, Луганської обласних адміністрацій, а також голови Ради міністрів АР Крим.

Згідно з даними декларацій, найбагатший – голова Харківської ОДА Михайло Добкін, він отримав 10,6 млн.грн. сукупного доходу за 2012 рік, понад 10 млн.грн. з цієї суми склали дивіденди і відсотки. На другому і третьому місці – голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб (1,5 млн.грн.) та Миколаївської областей Микола Круглов (1,3 млн.грн. Доходу).

Разом з тим, найбагатший губернатор Добкін отримує найнижчу зарплату серед голів обладміністрацій – тільки 80,3 тис.грн. на рік. Найвища зарплата – у губернатора Львівської області Віктора Шемчука (199,3 тис.грн. За 2012 рік), за ним йдуть Київський губернатор Анатолій Присяжнюк (192,2 тис.грн.) І губернатор Херсонської області Микола Костяк (185,2 тис . грн.).

Матеріальну допомогу у 2012 році отримували голови Хмельницької, Тернопільської та Дніпропетровської обладміністрацій. Примітно, що губернатори Львівської, Черкаської, Миколаївської та Київської областей задекларували від 150 до 200 тис.грн. “Інших видів доходів”, це не зарплата, що не викладацька чи наукова діяльність, не авторське винагороду, що не дивіденди або відсотки, не матеріальна допомога, не подарунки / призи / виграші, що не спадщину, не страхові виплати, не доход від цінних паперів, підприємницької діяльності або передачі майна в оренду. Експерти Центру політичних студій та аналітики звертають увагу на те, що залишається невідомим, як були отримані ці доходи.

Нагадаємо, найбільше з українського мерів у 2012 році заробив міський голова Харкова Геннадій Кернес – 16,3 млн.грн., При цьому офіційно житла у нього немає. Найбільшу зарплату серед мерів отримує градоначальник Сімферополя Віктор Агєєв, найменшу – мер Одеси Олексій Костусєв.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *