ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради вимагають в Азарова та Рибака 77,5 млн грн

|

На черговому засіданні сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо проблемних питань проведення  органами Державної казначейської  служби України касових видатків обласного та місцевих бюджетів Львівської області у 2013 році. За таке рішення проголосували 74 депутати.

Як зазначено в документі, в області неполаченими платіжні доручення за незахищеними статями на 77,5 млн грн..

Відтак, у своєму зверненні Львівська обласна рада вимагає від Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України виконувати зобов`язання перед обласним бюджетом з метою подальшого погашення казначейської заборгованості, зменшення фінансових втрат суб`єктів господарювання та забезпечення соціально-економічного захисту населення Львівської області.

У рішенні депутати зазначили, щоб на початку кожного сесійного засідання заслуховувати інформацію представника казначейської служби про проведення касових видатків.

 „Унаслідок  відсутності коштів на єдиному казначейському рахунку неоплаченими нагромаджуються поточні та капітальні видатки таких соціально скерованих розпорядників коштів, як департамент охорони здоров`я, департамент з питань освіти, науки, сім`ї та молоді, управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації.

Внаслідок непроведення видатків органами Державної казначейської служби України виникла загроза різкого зростання заборгованості в оплаті праці для населення Львівської області”, – підкреслюють депутати у своєму зверненні.

Перед прийняттям такого звернення депутати заслухали інформацію начальника Головного управління Державної казначейської служби у Львівській області Петра Могиляка про ситуацію, яка склалася із проведенням касових видатків.

У своїй доповіді голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав  Качмарик, а також депутати у виступах наголошували на тому, що ситуація із непроплатами склалася критична. Ще ніколи так швидко не зверталися до проблем казначейства – минулоріч проблеми з оплатами виникали в кінці року, цього року – уже в червні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *