ОСТАННІ НОВИНИ

Табори Львівщини для відпочинку дітей пожежонебезпечні?

|

Днями надзвичайники здійснили перевірку закладів оздоровлення та відпочинку дітей на Львівщині щодо забезпечення належного стану пожежної та техногенної безпеки і виявили низку порушень. Про це повідомляє прес-центр ГУ ДСНС у Львівській області

Так, рятувальники вирушили на ревізію у дитячий оздоровчий табір «Веселка», що знаходиться у селищі Старий Кропивник Дрогобицького району. Під час інспекторського огляду фахівці ДСНС зауважили деякі недоліки, щодо облаштування під’їзду спецтехніки до пожежного водоймища, влаштування систем пожежної автоматики, перезарядки вогнегасників тощо. Керівництво закладу пообіцяло усунути виявлені недоопрацювання у якнайкоротші терміни.

Загалом, згідно результатів проведених на Львівщині перевірок, виявлено низку систематичних порушень, усунення яких керівники об’єктів ігнорують не вперше. Більше 20% запропонованих фахівцями ДСНС запобіжних заходів, щодо формування високого рівня пожежної безпеки на об’єктах, залишилися не виконаними. Зокрема, у багатьох закладах не виконуються заходи по влаштуванню та утриманню у справному стані систем протипожежної автоматики. Багато керівників нехтують виведенням сигналів про виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації на централізовані пункти спостереження, що в подальшому може суттєво збільшити час оповіщення про подію аварійно-рятувальних підрозділів та відповідно час ліквідації пожежі. Важливою проблемою також є те, що на багатьох об’єктах обслуговування систем протипожежної автоматики, упродовж тривалого часу, не здійснювалося взагалі, що призвело до непрацездатності даних систем та необхідності негайної заміни.

Близько 20% закладів відпочинку не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, близько 15% вогнегасників не пройшли технічний огляд, що  призведе до зниження їх ефективності. Крім того, керівники об’єктів нехтують правилами використання електроустановок: в приміщеннях використовуються саморобні електропобутові прилади та продовжувачі, використовуються тимчасові ділянки електромережі та відкриті електророзподільні коробки, електромережа прокладена по горючій основі.

Для ефективної ліквідації пожеж чи інших надзвичайних подій, рятувальникам необхідно поповнювати запаси води аварійно-рятувальної техніки. В багатьох випадках, утримання пожежних водойм відпочинкових закладів не відповідає вимогам, що є суттєвими недоопрацюваннями у забезпечені високого рівня пожежної та техногенної безпеки.

За результатами проведених перевірок, фахівцями ДСНС вжито більше 20 запобіжних заходів до керівників, що нехтували виконанням запропонованих заходів щодо покращення стану пожежної та техногенної безпеки об’єктів відпочинку. Крім того, проводилася постійна інформаційно-роз’яснювальна робота з дітьми, організовувалися семінари із педагогічним складом таборів.

Питання безпеки закладів відпочинку та оздоровлення, ініційовані працівниками ДСНС, неодноразово розглядалися за засіданнях комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львівщини.

Головне управління ДСНС у Львівській області, враховуючи перелік зафіксованих порушень з питань пожежної та техногенної безпеки, закликає керівників об’єктів відпочинку бути відповідальними та обачними і якнайшвидше усунути всі недоліки Адже навіть невелике недоопрацювання може стати причиною великої біди та загрожувати життю та здоров’ю дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *