ОСТАННІ НОВИНИ

«Свобода» вимагає археологічних досліджень на Пекарській

|

 

Постійна депутатська комісія Львівської міської ради з питань архітектури, містобудування та охорони історичного середовища вимагає призупинити проведення ремонтних робіт на ділянці вулиці Пекарської, де виявили археологічні артефакти. Про це повідомив голова відповідної депутатської комісії свободівець Андріян Гутник, повідомляє Інформаційний портал депутатів.

За словами депутата, комісія провела спеціальне виїзне засідання на вул. Пекарській, аби, поспілкувавшись із науковцями, виробити подальший план дій.

“Ми є свідками чергового прикладу лицемірства міської влади, яка на словах декларує захист історичної спадщини Львова, а на ділі її знищує. Можна згадати історію з реконструкцією Лесі Українки, де залишки Великого муру залили бетоном. Зараз подібна ситуація на Пекарській. Тут теж всі роботи хотіли провести без археологічних досліджень. І лише пильність журналістів та той резонанс, який вони надали цій справі, допомогли домогтися призупинення робіт”, – зазначив Андріян Гутник.

Свободівець також поспілкувався з представниками Рятівної археологічної служби та пообіцяв максимально сприяти їм у проведенні повноцінних археологічних досліджень.

“Якщо науковці вважають, що тут є предмет для досліджень, які можуть бути цінним для історії Львова, то ми будемо підтримувати науковців. Охорона історичної спадщини – головний пріоритет”, – підкреслив депутат.

Депутат зазначив, що негайно скерує звернення у прокуратуру з вимогою роз`яснити, чи мали право починати роботи на цій ділянці без археологічного нагляду. Паралельно у вівторок, 18 червня, відбудеться позачергове засідання комісії з питань архітектури, містобудування та охорони історичного середовища, на яке запросять науковців та представників виконавчих органів влади, аби з’ясувати подальшу долю археологічних досліджень на вул. Пекарській.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *