ОСТАННІ НОВИНИ

Блискавка вбила 15-річного хлопця

|

У суботу, 15 червня, близько 12:00 години 15-річний житель села Шипівці Заліщицького району став жертвою стихії. Блискавка уразила хлопців, які пасли худобу поблизу села. Про це УНН повідомили у прес-службі УДСНС у Тернопільській області.
Крім загиблого, травмування від удару блискавки отримав 14-річний хлопець, який доставлений в Заліщицьку центральну клінічну районну лікарню для проведення обстеження та подальшого лікування.
Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області рекомендує, щоб знизити ризик під час грози на відкритій місцевості не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі. На відкритому просторі краще присісти у суху яму, траншею.
Тіло повинно мати якнайменше точок дотику із землею. Не потрібно бігти. А у горах маємо уникати різних виступів і підвищень.
Небезпечними можуть бути і металеві предмети, тож не варто перебувати поряд із ними, не потрібно купатися під час грози.
Як повідомляв УНН, раніше на Миколаївщині чотирьох людей уразило блискавкою. Серед постраждалих – дві дитини, яких госпіталізовано до Первомайської центральної районної лікарні. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *