ОСТАННІ НОВИНИ

Серед офіцерів визначили кращого ротного командира

|

У військових частинах 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України фінішував перший етап конкурсу серед командирів підрозділів, у якому за звання кращого командира роти, або батареї змагалися понад 200 офіцерів. Про це повідомляє Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

Подібні змагання серед представників командної ланки проводяться щорічно. Їхня мета – визначити найбільш підготовлених офіцерів з числа командирів різних рівнів, починаючи від первинних офіцерських керівних посад й завершуючи командиром полку, для просування їх на вищі посади, або скерування на навчання. До цього конкурсу представники офіцерського корпусу готуються упродовж усього навчального року. Однак, участь у конкурсних змаганнях офіцери здійснюють на добровільних засадах.

Варто зауважити, що змагання були організовані за окремими напрямками – для кожного роду військ та спеціальних військ окремо. Найбільше учасників, звичайно ж було, у категорії механізованих та танкових підрозділів. У конкурсному завданні чотири основних пункти: тактична підготовка із внесенням питань по видах забезпечення, вогнева підготовка, водіння бойових машин та фізична підготовка. До того ж, іспит з кожного предмета складався з двох частин: теоретичної і практичної.

Зважаючи на те, що часу на проведення усіх заходів конкурсу відведено обмаль, темп виконання офіцерами завдань дуже динамічний. За інтенсивністю можна порівняти його лише із бойовою роботою командира у бойових умовах.

Зі слів старшого офіцера відділення виховної роботи 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України підполковника Анатолія Прошина, цьогорічний конкурс став справжнім марафоном, де боротьба за лідерство велася, як кажуть, не на життя, а на смерть. Однак, в запеклій боротьбі виявилась таки двадцятка переможців, лідерами якої стали офіцери 51-ї окремої механізованої бригади та 15-го реактивного артилерійського полку 13-го армійського корпусу СВ ЗС України. Кращим серед військовослужбовців 51-ї омбр, що у Володимирі-Волинському, став командир 1 танкової роти танкового батальйону капітан Сергій Корсун. Серед понад п’ятдесяти претендентів саме він був визнаний кращим командиром роти. Командування бригади вважає, що перемога капітана Сергія Корсуна – очікуваний результат його професійної діяльності.

Інший фаворит офіцерського конкурсу – командир 8-ї реактивної артилерійської батареї 3 реактивного артилерійського дивізіону15-го реактивного артилерійського полку 13-го армійського корпусу СВ ЗС України капітан Вадим Павлов. Особовий склад військової частини, де він проходить службу, пишається перемогою офіцера у такому відповідальному конкурсі.

Але на цьому конкурс лише розпочинається. Незабаром, ті офіцери, які вибороли призові місця на рівні військових частин, змагатимуться між собою у масштабах армійського корпусу. Найкращі – зустрінуться на аналогічних змаганнях на рівні Командування Сухопутних військ. Командири підрозділів – переможці етапів конкурсу за 1, 2 і 3-є місця будуть нагороджені цінними подарунками, а також – отримають перевагу при висуванні на вищу посаду. У окремих випадках – подані на дострокове присвоєння чергового військового звання. А за перше місце у заключних етапах конкурсу – можуть направлятися до Національного університету оборони України імені Івана Черняховського для зарахування на навчання поза конкурсом, за умови позитивного складання вступних іспитів.

 Джерело фото: Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *