ОСТАННІ НОВИНИ

Мінкультури наказало припинити роботи у музеї «Арсенал» - Садовий

|

Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні під час брифінгу повідомив, що вже є доручення Міністерства культури про призупинення робіт у музеї «Арсенал»

«Є доручення Мінкультури, є лист пана Вінграновського про призупинення в музеї «Арсенал» робіт. І тут є прагматика: всі інституції, які видавали дозволи, які мають зараз це все узаконювати чи припиняти, – це державні служби. Тобто, всі повноваження в міста забрали. І це є велика проблема. Тому треба вертати для органів місцевого самоврядування право прямого впливу на ці питання», – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, у травні розпочались роботи з добудови вежі для влаштування димоходу та вентиляційних шахт з метою функціонування ресторану, який розташований в приміщеннях музею «Арсенал». Міський арсенал – це пам’ятка архітектури національного значення і такі будівельні роботи нищать пам’ятку. Відтак, за фактом пошкодження оборонного муру «Арсенал» розпочато кримінальне провадження. Наразі проводиться розслідування обставин руйнування пам’ятки національного значення, а також законності реконструкції і будівельних робіт на цій споруді, скеровано у Галицький райвідділ міліції. Хід провадження перебуває на контролі органів прокуратури Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *