ОСТАННІ НОВИНИ

«Регіонал» хоче заборонити «Свободу»

|

Народний депутат від Партії регіонів Сергій Горохов готує законопроект про заборону використання в назвах політичних об’єднань слова «Свобода».

Як повідомили «Коментарям» в Луганській обласній організації Партії регіонів, таким чином нардеп відреагував на законопроект «свободівців» Ірини Фаріон та Юрія Михальчишина про вилучення терміну «Велика Вітчизняна війна» з нормативно-правових актів.

«Неприємно усвідомлювати, що подібні ініціативи Фаріон та Михальчишина дискредитують в нашій країні саме слово «свобода», – пояснив Горохов.

За його словами, «в сучасній Україні, на жаль, асоціативний ряд терміна «свобода» складається з визначень: «політична профанація», «агресивний націоналізм», «приниження ветеранів», «українські фашисти». Це не повинно стати національним стереотипом, похитнувши моральні підвалини суспільства».

Нагадаємо, що напередодні Фаріон та Михальчишин зареєстрували у Верховній Раді законопроект, яким пропонують виключити термін «Велика Вітчизняна війна» з нормативно-правових актів України та навчальної літератури як такий, що спотворює історичну правду.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *