Через повінь Німеччина евакуює десятки тисяч людей та очікує терактів

|

Повені на півночі і сході Німеччини змусили владу країни організувати евакуацію десятків тисяч людей.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на агентство ЕФЕ.

Зокрема, серйозні побоювання рятувальників викликає зростання рівня води в річці Ельбі. Так, в районі міста Магдебурга з найбільш небезпечних зон евакуйовано близько 12 тисяч людей.

Рівень води в Ельбі в Магдебурзі в неділю досяг рекордної позначки у 7,45 метри при нормі у 2 метри.

Напружена ситуація спостерігається і в місті Біттерфельді, звідки евакуйовано 10 тисяч осіб. Разом з тим влада німецької федеральної землі Саксонія-Ангальт, в якій наразі склалася особливо важка ситуація у зв`язку з повінню, ухвалила рішення посилити патрулювання і спостереження за дамбами та іншими водозахисними спорудами після отримання погроз про вчинення терактів на цих об`єктах.

Про це сьогодні повідомив журналістам голова земельної МВС Хольгер Шталькнехт, повідомляє “ИТАР-ТАСС“.  За словами Шталькнехта, послання, в яких містилися погрози, отримав ряд засобів масової інформації.

“Ми серйозно ставимося до подібних заяв”, – зазначив міністр.

Також він підкреслив, що поліцією ведеться спостереження за водозахисними спорудами безпосередньо на місцях, а також з повітря.

Південніше Магдебурга неподалік від міста Барбі практично зіткнулися хвилі паводку на Ельбі і річки Заале. Евакуація оголошена тут в цілому ряді населених пунктів, включаючи місто Акен, в якому проживають близько 8 тисяч осіб. У безпечне місце людей перевозять карети швидкої допомоги та бронетранспортери.

Експерти попередили, що стихія обрушиться і на північні землі Німеччини. Попередження про загрозу повені поширили влади Нижньої Саксонії, Мекленбурга – Передньої Померанії і Шлезвіг-Гольштейна.

У постраждалі від повені райони відправився президент Німеччини Йоахім Гаук: він вже прибув у Галле, а пізніше відвідає місто Майсен, розташований у 25 км від Дрездена.

Уряд ФРН планує провести загальнонаціональну зустріч представників влади всіх рівнів, яка буде присвячена ліквідації наслідків повені та попередженню подібних стихійних лих у майбутньому.

Через грозу та зливи міжнародний аеропорт Франкфурта-на-Майні – найбільшої повітряної гавані Німеччини – скасував близько 65 рейсів.

Як повідомив представник компанії “Фрапорт”, яка керує аеропортом, ще кілька польотів затримані.

Раніше Німецька метеорологічна служба попередила про несприятливі погодні умови. Зливи в районі Франкфурта не припиняться щонайменше до ранку.

  Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *