ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам покажуть фільм про «ЄВРО-2012»

|

Спеціально до річниці церемонії відкриття «ЄВРО-2012» в суботу, 8 червня, львів’янам презентують фільм про проведення у місті Чемпіонату Європи з футболу. Прем’єрний показ відбудеться завтра о 20:00 год на ТРК «Львів». Повтор фільму покажуть у неділю, 9 червня, о 19:00 год. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Однією з вимог УЄФА до Львова було надання відеоконтенту для великого екрану у фан-зоні. Відтак, за 5 днів до початку «ЄВРО-2012» стартували і протягом 35 днів загалом тривали зйомки різних роликів. На основі відзнятого контенту приймаюче місто Львів вирішило зробити фільм, який розповідає про проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

«Це здебільшого інтерв’ю на різні теми залучених до організації осіб, які розповідають, як це відбувалося. До їхніх слів ми підбирали відповідний відеоматеріал. Ми мали дуже багато контенту. Вимогою УЄФА була full HD-якість, аби показувати його на величезному екрані на проспекті Свободи. Зараз вийшов фільм, який показує, що ми маємо чим пишатися. Місту вдалося зробити велику подію. Хотілося б, щоб це давало нам наснаги робити такі великі проекти. Оскільки ЄВРО за величиною вважається третьою спортивною подією у світі, ми маємо чим гордитися», – розповідає Соломія Короненко, керівник маркетингового проекту «ЄВРО-2012 у Львові».

Протягом року після ЄВРО у Львові знімали інтерв’ю з людьми, які з позиції своєї компетенції розповіли про проведення Чемпіонату у місті. Основна ідея фільму полягала у тому, аби детально розповісти про організаційні моменти «ЄВРО-2012» у Львові, а також передати потужну емоційну складову.

Над фільмом працювали 3 оператори. Загалом за час зйомок відзняли 1 терабайт відео. Монтаж тривав близько 4 місяців і завершився минулого тижня. Кадри з матчів на стадіоні «Арена Львів» надала компанія «ITV». Тривалість фільму – 22 хвилини. Автор сценарію – Соломія Короненко.

Кошти на виготовлення фільму та 10 відеороликів для фан-зони надало УЄФА. Це – 90 тис. грн.

Також за підтримки Німецького товариства технічної допомоги GIZ департамент «ЄВРО-2012» видав книжки про досвід проведення Чемпіонату у Львові.

«Ще одним цікавим досвідом організації Євро у Львові стала книжка, яку ми зараз даруватимемо російським містам, які будуть готуватися до Чемпіонату світу 2018 року. Ми старалися підсумувати у ній всю роботу для того, щоб люди, які працюватимуть над підготовкою до Євробаскету, інших великих подій, мали цікавий, не лише звітний, а й рекомендаційний матеріал, який можна презентувати партнерам міста, зокрема, Міжнародній федерації баскетболу, іншим співорганізаторам. Це одна з частин роботи над таким великим проектом. Ми здобули досвід і маємо його використовувати. Тому ми маємо залишити після себе слід», – додає Олег Засадний.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *