ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові абітурієнт прийшов на тестування з паспортом батька

|

5 та 6 червня абітурієнти складали найчисельніше цьогорічне тестування – з української мови та літератури. За даними Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти (ЛРЦОЯО) у тестуванні в Львівській області взяло участь близько 17,5 тис. осіб. Про це повідомляє ОПОРА.

Спостерігачі мережі ОПОРА були присутні на 12 пунктах тестування у перший день та у 7 – другого дня.

 Попри набагато більшу кількість учасників тестування (в порівнянні з першим цьогорічним  ЗНО з хімії), тестування було організовано на високому рівні. Персонал був добре обізнаний у своїх правах та обов’язках, процедурах ЗНО та часових рамках їх проведення. Абітурієнти також були відповідним чином підготовлені до процедур тестування, більшість дітей мали всі необхідні документи та приходили у пункт тестування вчасно. 

У кожному з пунктів тестування, де були присутні спостерігачі ОПОРИ, абітурієнтів за допомогою металошукачів перевіряли на наявність допоміжних технічних засобів (засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації). Така перевірка зазвичай відбувалася під час технологічної перерви, тоді ж, коли уповноважена особа проставляла відмітки у сертифікатах учасників ЗНО. Витрачений час додавався до загального часу роботи над тестом.

У результаті такої перевірки дотримання абітурієнтами вимог щодо процедури проходження  ЗНО деяких абітурієнтів було позбавлено права завершити роботу над тестом через виявлення у них заборонених засобів, а отже порушення процедур. Такі випадки були зафіксовані у перший день тестування у спеціалізованій  СЗШ №2 (троє осіб), ЗСШ №81 (двоє осіб) м. Львова, у НВК «ДНЗ  – ЗНЗ» м. Самбора (двоє осіб), Дрогобицькій ЗОШ №1 та вищому професійному училищі №34 м. Стрия – по одному випадку. Натомість, 6 червня, випадків вилучення абітурієнтів за порушення процедури спостерігачами не виявлено.

 Деякі учасники ЗНО не змогли скласти тестування через відсутність у них необхідних документів. Наприклад, на пункт тестування, що знаходився у СЗШ №18 абітурієнт прийшов із паспортом одного з батьків замість власного. Також був зафіксований випадок, коли дитина сплутала дні здачі тестування і прийшла у пункт тестування на день пізніше – 6 червня.

У пункт тестування, що знаходився у Міжнародному центрі професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну, абітурієнт прийшов без сертифіката, запевняючи що не отримав його взагалі. Проте, одразу ж звернувшись у  регіональний центр, йому вдалося отримати свій сертифікат та встигнути до 10:50 зайти до пункту тестування, а отже написати тест.

На жаль, ті абітурієнти, які порушили процедури проведення ЗНО, або ж через свою неуважність не пройшли тестування у визначений день, скласти тест зможуть лише у наступному році. Проте, ті вступники, які через поважні причини не змогли взяти участь у основній сесії тестування, повинні протягом 5 робочих днів (включно з днем складання тесту) – до 9 (10) червня відповідно, подати до регламентної комісії ЛРЦОЯО заяву щодо участі у додатковій сесії. До заяви потрібно додати документи, що підтверджують поважні причини, які унеможливили проходження тестування  з української мови та літератури 5 (6) червня. До таких причин належить: участь у міжнародних змаганнях, конкурсах, олімпіадах, що включені до офіційних заходів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства культури і туризму України; захворювання в період проведення зовнішнього оцінювання, що підтверджено довідкою форми 095/о або копією листка непрацездатності;

смерть рідних по крові або по шлюбу; стихійне лихо, пожежа, техногенна катастрофа в день або переддень тестування; інші причини, що унеможливили участь у зовнішньому оцінюванні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *