Нацрада упереджено ставить до ZIKу – Добродомов

|

Сьогодні під час засідання Національна рада з питань телебачення та радіомовлення України одноголосно анулювала ліцензію на використання частоти 107,2 FM у Львові RADIOLIFE (ТОВ «Бюро ідей»), що перейшло в управління медіа-холдингу ZIK. Про це йдеться у повідомленні прес-служби холдингу.

«Після цього рішення я можу говорити, що сьогодні Нацрада перетворилася на справжній репресивний орган, який перешкоджає веденню нормальної роботи незалежними медіа, – заявив одразу після оголошення результатів голосування генеральний директор медіа-холдингу ZIK Дмитро Добродомов. – Укотре Нацрада продемонструвала своє відверто упереджене ставлення до нашої компанії, скероване на блокування розвитку незалежного медіа-холдингу. Вочевидь, комусь дуже не до душі наша принципова та безкомпромісна журналістська позиція, яку ми вже не раз демонстрували у своїх телевізійних проектах, скерованих проти корупційних та протизаконних дій владоможців. Особливо цинічним такий «подарунок» від Нацради видається напередодні Міжнародного дня журналіста, який відзначають 6 червня».

Журналісти медіа-холдингу обурені таким рішенням Нацради та вважають його несправедливим і безпідставним. Компанія надала всі докази, що підтверджують готовність ZIK розвивати у Львові якісний радіопродукт. Одразу після укладання угоди із ТОВ «Бюро ідей», ZIKом було закуплено сучасну радіотехніку та нове програмне забезпечення, було сформовано головне ядро працівників радіостанції. Урешті у рекордні терміни – лише за два дні – RADIOLIFE, попереднє керівництво якого протягом року не могло організувати роботу радіостанції – вийшло в ефір Львова та області.

Уже зараз колектив медіа-холдингу обмірковує свої подальші кроки у боротьбі із несправедливим рішенням Нацради. Однозначно,до суду подаватиметься відповідний позов про оскарження анулювання ліцензії. Понад те, оскільки журналістам краще, ніж будь-кому, відомі нюанси українського правосуддя, медіа-холдинг звернеться і в європейські правові інстанції. Окрім того, зважаючи на особливу цинічність рішення Нацради, журналісти не відкидають можливості вдатися до радикальних дій, акцій протесту,

«Ми не плануємо здаватися, і готові до кінця боротися за своє право на роботу. Ми лише вимагаємо справедливості, а не вибіркового ставлення у питанні видачі ліцензій національним регулятором. Незабаром ми оприлюднимо результати журналістського розслідування, в якому покажемо, як насправді і, на яких «законних» підставах Нацрада розподіляє частоти та видає ліцензії на мовлення. Зокрема, і яким чином у конкурсі на отримання частоти 107,2 у Львові торік переможцем визнали ТОВ «Бюро ідей».– зазначив Дмитро Добродомов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *