ОСТАННІ НОВИНИ

Клименко хоче знати всіх покупців duty free

|

У Кабміні пропонують змінити правила продажу в магазинах безмитної торгівлі – вносити в товарний чек паспортні дані покупця

Міністерство доходів і зборів розробило проект змін до постанови Кабміну про правила продажу товарів магазинами безмитної торгівлі (duty free), якими передбачено внесення в товарний чек відомостей, що дозволяють ідентифікувати покупця.
Як передає «УкрІнформ» з посиланням на проект документа на сайті Міндохзборів, факт продажу товару підтверджується касовим або товарним чеком, який оформляється у двох примірниках.
«У чеку мають зазначатися час і дата продажу, номер рейсу, номер поїзда, назва судна, серія та номер документа, що посвідчує особу та дає право на перетин державного кордону України, ідентифікаційний код товару і його вартість», – наголошується в проекті.
Також у документі міститься норма про заборону продажу товарів особам у пунктах пропуску через держкордон України для повітряного, морського та залізничного сполучення після часу відправлення транспортного засобу.
Крім того, передбачається зобов’язати власників магазинів безмитної торгівлі щомісяця до 15 числа, наступного за звітним, подавати митну декларацію на реалізовані товари.

Коментарі
Фото: http://zn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *