ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина вперше в Україні проведе Міжнародний проект «Твори добро»

|

Громадська організація «Школа мрій» кілька років поспіль бере участь у Міжнародному проекті «Твори добро». З 3 до 7 червня 2013 року цей проект вперше буде реалізовано в Україні на базі Винниківської санаторної школи-інтернату, інформує прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

Мета проекту: виховання небайдужих громадян світу, залучення підлітків до активної громадської діяльності, вирішення соціальних проблем, інтеграція дітей з особливими потребами в соціум, обмін досвідом, вироблення навиків спілкування, терпимості та толерантності, знайомство з культурним надбанням країн учасниць.

Проект об’єднав підлітків з України, Польщі, Нідерландів та Словаччини в прагненні робити добрі справи на користь суспільства та окремої потребуючої людини.

У рамках проекту діти представлять свою країну та познайомляться з культурами країн-учасниць. Заплановані екскурсії, концерт під відкритим небом, інтерактивні посиденьки.

Також кожна з команд готує майстер-клас. Підлітки зможуть навчати  і навчитися різноманітних цікавинок: розпис на батіку та футболках, випікання солодощів, мистецтву орігамі, форум-театр та інше.

Учасники проекту допомагатимуть одиноким людям Винник, візьмуть участь в озелененні території школи-інтернату  та ремонті класних кімнат, розмалюють коридор та наведуть лад у садку.

Зазначимо, проект підтримує Фонд ІССО (Нідерланди). Зокрема, Фондом виділено 1 400 євро для реалізації проекту. Проте, кошторис складає понад 2 500 євро. Допомогти погодилися мер міста Винники С. Уваров, місцеві бізнесмени, директор Винниківського історико-краєзнавчого музею І. Тимець, директор Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької, студенти ЛНУ, волонтери громадського об’єднання «Самопоміч», аніматори та отці салезіянського згромадження та місії «Опіки сиріт».

Не залишилися осторонь і  митці Львова. Здивувати гостей та господарів своїми талантами погодилися: О. Божик, гурт «Крайня хата», М. Мирка, Джейкоб Адамс, академічний ансамбль «Високий замок».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *