ОСТАННІ НОВИНИ

Заворушення в Туреччині не зупиняють українських курортників

|

Незважаючи на масові акції протесту в Туреччині, українці поки що не відмовляються від відпочинку в цій країні. Як повідомили «Львівському порталу» в тургенції Tez Tour у Львові вони продовжують реалізовувати путівки до Туреччини.

«Ми реалізовуємо путівки до Туреччини», – повідомила представниця компанії.

Цю інформацію підтверджує й Асоціація лідерів туристичного бізнесу України. Як вказано у повідомленні прес-служби асоціації, станом на 3 червня 2013 року ситуація на курортах Туреччини не впливає на відпочинок українських туристів.

Водночас, туроператори, члени Асоціації лідерів турбізнесу України, керуючись рекомендаціями Міністерства закордонних справ України, ухвалили рішення про призупинення проведення екскурсій для українських туристів до таких міст: Стамбул, Анкара, Ізмір,Ескішехір, Муглі, Конья, Ялова, Анталья, Болу до стабілізації ситуації.

Нагадаємо, що у зв’язку із загостренням ситуації через заворушення на території Турецької Республіки, МЗС України рекомендує громадянам України утриматися наразі від поїздок до цієї країни.

У МЗС зазначають, що в разі потрапляння в надзвичайні ситуації, громадянам України слід звертатися до Посольства України в Турецькій Республіці за телефонами + 90312441 54 99, який працює цілодобово, і + 90312441 84 42 або + 90312440 52 89.

Також нагадуємо про функціонування в МЗС цілодобової гарячої лінії +38 044 238 16 57.

Туреччина – найпопулярніша країна організованого виїзного туризму України. За даними Державної прикордонної служби у 2012 році Туреччину відвідало понад 600 тисяч туристів з України.

Нагадаємо, заворушення в Туреччині були спровоковані рішенням влади вирубати парк Гезі в районі Таксим і побудувати на його місці торговий комплекс у рамках реконструкції однойменної площі. Акції протесту тривають сьомий день у різних містах Туреччини. Про загиблих нічого не повідомляється. Протестувальників підтримала половина провінцій Туреччини і турки, які проживають в країнах Європи. Поступово протестувальники переходять від закликів врятувати парк до вимог відставки уряду.

У ході заворушень, які тривають у Туреччині, поранення отримали понад 530 осіб. Ще, за приблизними підрахунками, 2320 осіб затримано

Про це повідомляють «РІА Новини», посилаючись на турецькі ЗМІ.

Згідно з повідомленням, за минулу добу в багатьох містах Туреччини пройшли масові протести і сутички з поліцією, яка розганяла демонстрантів сльозогінним та перцевим газом. Групи протестувальників намагалися пройти до будівель правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР), відділення якої є в кожному великому місті.

 

Фото: ru.euronews

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *