ОСТАННІ НОВИНИ

Визначено переможців «Олімпійської писанки»

|

У Львівському державному університеті фізичної культури відбувся фінальний акорд конкурсу, який немає аналогів в Україні і світі – «Олімпійська писанка». Про це повідомляють організатори конкурсу.

Фінал конкурсу відбувся у Львові, де оголосили імена переможців творчого марафону. Конкурс тривав три місяці, від моменту створення конкурсних робіт до їх експонування на окремій виставці.

«Дякую нашим дітям, а також їхнім вчителям за те, що вони популяризують олімпійський рух і український спорт. Мені дуже сподобалися всі роботи. Фантастично, як дітки вміють поєднати талант і фантазію. Дуже цікаво спостерігати у їх писанкових творах як вони бачать спорт та Олімпійські ігри, навіть не побувавши на цій величній події», – поділилася враженнями про конкурс олімпійська чемпіонка лондонської Олімпіади Яна Шемякіна.

Абсолютним переможцем творчого конкурсу стала Марія Приступа, учениця  Сокальської гімназії ім. Олега Романіва.

«Це була чудова нагода поєднати мистецтво і спорт у традиційній українській писанці. Спорт – невід’ємна частина нашого квітучого життя. Незважаючи на високий  рівень майстерності учасників, моя  робота «Безкінечні змагання», виконана у техніці «дряпанка», на тлі якої зображено біг, як перший вид змагань Олімпійських ігор у Стародавній Греції, здобула перемогу. Для мене це важлива подія у житті, що заохочує надалі розвивати свій талант», – ділиться враженнями переможниця конкурсу.

Срібним призером конкурсу було обрано Уляну Чипурко, ученицю Спасівської ЗШ І-ІІІ ступенів Сокальського району. Бронзовим призером стала Оксана Войтків, учениця зразкового гуртка «Образотворчого мистецтва» Центру дитячої та юнацької творчості м. Золочів.

Учасники конкурсу були відзначені у 31-й тематичних та спеціальних номінаціях конкурсу. Діти отримали дипломи, солодкі подарунки, канцелярські набори для творчості, флешки, книги на олімпійську тематику, комплекти спортивної форми швецької фірми «Екстрім». Переможці ж конкурсу отримали також по одній тисячі гривень від Народного депутата України Ігоря Янківа.

«Нещодавно побував в Музеї писанки у Коломиї і можу сказати, що рівень їх робіт нічим не поступається тематичним писанкам на олімпійську тематику. Вдалим є поєднання спорту та мистецтва. Даний проект популяризує українські традиції та ідеї олімпійського спорту, сприяє вихованню наших дітей і молоді в національно-патріотичному та спортивному дусі. Цей конкурс повинен розвиватися у майбутньому і переходити на Всеукраїнський рівень», – зазначив Ігор Янків.

Організаторами конкурсу були Львівський центр олімпійської просвіти (ЛЦОП), Львівський державний  університет фізичної культури (ЛДУФК) та Львівське обласне управління Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України (ЛОУКФВС).

Проект відбувся завдяки сприянню відділенню НОК України у Львівській області, Народного депутата України Ігоря Янківа, Компанії «Nuga Best», студії креативу «Ейфорія», депутата Львівської обласної ради Романа Шведа, Львівської обласної федерації флорболу, Львівського обласного осередку федерації Фунакоші шотокан карате України, футболіста ФК «Карпати» Михайла Кополовця, видавництва «Дон Боско», будівельної компанії «Оптімекс», спортивно-оздоровчого клубу «Самурай».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *