ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові 50 тисяч сімей отримали соцдопомогу на дітей на 207 млн грн

|

Станом на 31 травня на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради перебуває майже 50 тис. отримувачів державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, яких від початку цього року профінансовано в сумі понад 207 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як розповіла начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович, попри державну соціальну політику соціальної захищеності дітей та сімей з дітьми, Львівська міська рада за останні роки активно вибудовувала соціальну політику максимально напрямлено до індивідуальних потреб дітей міста. Так, для підвищення соціальної захищеності дітей з багатодітних родин, управління соціального захисту ініціювало створення, і кілька років виплачує з коштів бюджету міста три види допомог. Це -одноразова допомога багатодітним сім’ям, які мають на утриманні четверо і більше дітей; одноразова допомога багатодітним сім’ям, які мають на утриманні шестеро і більше дітей; щомісячна виплата сім’ям, в яких народилося одночасно троє і більше дітей.

Окрім сталих виплат, та одноразових виплат з нагоди відзначення свят та пам’ятних дат, міська система соціального захисту включає також й розвиток мережі соціальних бюджетних установ. Так, сьогодні у Львові функціонують: комунальний заклад соціального захисту «Соціальний готель» для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а також комунальна установа змішаного типу «Львівський міський центр реабілітації «Джерело» для дітей з особливими потребами, які фінансуються з коштів бюджету міста. 

Система соціального захисту дітей у Львові включає також наступні соціальні гарантії: державні соціальні допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами; по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; при народженні дитини; на дітей над якими встановлено опіку чи піклування; на дітей одиноким матерям; тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів; при усиновленні дитини; малозабезпеченим сім’ям; інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

З міського бюджету одноразова матеріальна допомога багатодітним сім’ям на утриманні яких четверо і більше дітей (по 1 тис. грн.); одноразова допомога сім’ям, які мають на утриманні шестеро і більше дітей (по 7,5 тис. грн.); щомісячна виплата сім’ям, в яких одночасно народилося троє і більше дітей до досягнення ними 2-річного віку (по 500 грн. щомісячно); реструктуризація заборгованості за житлово-комунальні послуги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування; виплати до свят та визначних подій.

Для отримання детальнішої інформації про всі  види соціальних гарантій слід звертатись за консультаціями до районних відділів соціального захисту за телефонами

Галицький:   

тел.:  261-44-50        

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:          

тел.:  235-71-62        

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.:  295-82-28        

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:         

тел.:  237-50-81        

(вул. Генерала  Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:     

тел.:  252-28-40        

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:  

тел.:  254-64-80        

(просп. Червоної Калини, 66)

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *