ОСТАННІ НОВИНИ

Секретний проект Меморандуму про Митний союз вже гуляє в інтернеті

|

 

Проекит меморандуму між  Україною та Митними союзом, який ніяк не хотіли представити народу офіційні особи України, вже гуляє інтернетом. “Дзеркало тижня. Україна” подало витяги з проекту документу.

 Як вказує видання, Україні надають можливість бути присутньою на засіданнях Вищої Євразійського економічного ради (ЄвразЕР), Ради та колегії Євразійської економічної комісії (ЄЕК). Про це йдеться у схваленій в Астані на засіданні Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав проекті «Меморандуму про поглиблення взаємодії між Євразійською економічною комісією та Україною». При цьому видання зазначає, що переговори з узгодження тексту меморандуму тривають і в остаточний текст документа можуть бути внесені зміни.

Згідно з документом, Україні надається можливість бути присутньою на відкритих засіданнях Вищої Євразійського економічного ради і Ради Євразійської економічної комісії, а також на засіданнях Колегії Євразійської економічної комісії. При цьому українські представники не матимуть права брати участь у прийнятті рішень, але отримають можливість направляти свої пропозиції в Євразійську економічну комісію.

Крім цього, Україна отримає доступ до копій документів, прийнятих Вищою Євразійською економічною радою та Євразійською економічною комісією, «за винятком документів, що містять інформацію обмеженого поширення (конфіденційних і для службового користування)».

Меморандумом також закріплюється, що Україна «декларує наміри дотримуватися принципів, зафіксованих у документах, що формують договірно-правову базу Митного союзу і Єдиного економічного простору, і утримуватися від дій і заяв, спрямованих проти інтересів Митного союзу і Єдиного економічного простору».

Проектом документа також визначається, що Україна повинна визначити свого повноважного представника «з метою забезпечення взаємодії в рамках цього Меморандуму та обговорення питань, пов´язаних з подальшим поглибленням співпраці».

У тексті документа також наголошується, що «меморандум не є міжнародним договором і не створює прав і зобов´язань, регульованих міжнародним правом».

 

Передбачається, що меморандум набуде чинності з дати його підписання.

 

 

 


 

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *