ОСТАННІ НОВИНИ

Moody’s прогнозує знецінення гривні до 15%

|

Moody`s Investors Service прогнозує девальвацію гривні на рівні 10 – 15% за підсумками 2013 року. Про це йдеться у прогнозі рейтингового агентства, оприлюдненому на корпоративному сайті, пише УНІАН.

«Прогноз відображає наші очікування того, що українські банки продовжуватимуть працювати у складних економічних умовах, через що якість активів і прибутковість залишаться дуже слабкими. При цьому наш прогноз враховує ослаблення курсу національної валюти у 2013 році на 10 – 15%», – зазначається у повідомленні Moody’s.

В агентстві також очікують на те, що зростання ВВП України за підсумками року буде також незначним. «Ми також визнаємо тенденцію до зростання дефіциту рахунку поточних операцій і швидкого виснаження валютних резервів», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше Moody`s Investors Service підтвердило прогноз для банківської системи України на негативному рівні, незмінному з жовтня 2003 року. Прогноз відображає очікування рейтингового агентства, що українські банки продовжать працювати у складному економічному середовищі, через що якість їх активів залишиться дуже низькою.

Прогноз також відображає очікування Moody`s щодо низької рентабельності і жорстких умов фінансування у 2013 році.

Фото6 ShutterStock 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *