ОСТАННІ НОВИНИ

Реформи в армії з’їдять з бюджету 131 млрд грн

|

Кабінет Міністрів затвердив державну програму реформування армії, розраховану на 2013-2017 роки, заявив міністр оборони Павло Лебедєв. За його словами, таке рішення Кабмін ухвалив у середу, 29 травня.

Лебедєв також зазначив, що Кабмін затвердив держпрограму, що передбачає фінансування протягом 5 років у розмірі 131 млрд гривень, як і пропонувало Міністерство оборони.

За словами міністра, програма буде фінансуватися за рахунок коштів держбюджету, а також за рахунок реалізації міністерством надлишкового майна.

Раніше Кабмін доручив Міноборони і Міністерству фінансів до 29 травня погодити обсяги фінансування держпрограми реформування армії, розрахованої на 2013-2017 роки.

При цьому, за підрахунками Міноборони, на фінансування 5-річної програми необхідно передбачити 131 млрд гривень, в той час як за розрахунками Мінфіну для реалізації програми достатньо 97 млрд гривень.

Держпрограма передбачає оптимізацію чисельності армії для забезпечення її боєздатності, яку буде досягнуто, у першу чергу, за рахунок скорочення чисельності особового складу, яка не впливає на боєздатність.

Також держпрограма передбачає перехід на професійну армію.

Українські новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *