ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові нагородять переможців з повстанського роду

|

У четвер, 30 травня, у Музеї визвольної боротьби України відбудеться церемонія нагородження учасників конкурсу «Я з повстанського роду!», присвяченого 70-ій річниці створення УПА. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Конкурс «Я з повстанського роду!» серед учнів і студентів Львова та області тривав протягом 2012 року з ініціативи патріотичних громадських організацій. Загалом у заході взяли участь близько сотні учасників. Мета конкурсу – відродження та збереження пам’яті про учасників національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, стимулювання дітей до вивчення історії рідного краю і свого роду.

Учасники повинні були зібрати та зафіксувати розповіді (спогади), листи, фотографії та інші копії документів своїх родичів – учасників визвольної боротьби різних історичних періодів, які засвідчують їхню участь у боротьбі за волю України. До журі, яке розглядало надіслані роботи та визначало переможців, увійшли провідні історики та громадські діячі Львівщини: декан історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Роман Шуст, президент фонду «Літопис УПА» Микола Посівнич, директор Національного музею «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий, поет і громадський діяч Ігор Калинець, науковець і письменник Іван Сварник, журналіст Ярослав Сватко, вчитель історії Орест Тучковський.

Конкурсанти поділялись на дві групи. До першої належали учні загальноосвітніх навчальних закладів не старші 17 років, а  другу групу склали учні та студенти училищ, ліцеїв, технікумів та коледжів, а також студенти вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації, представники молодіжних громадських організацій та усі охочі віком від 18 до 25 років.

Церемонія нагородження відбудеться у четвер, 30 травня, о 14:00 год у Музеї визвольної боротьби України, що на вул. Лисенка, 23а. Усіх учасників конкурсу нагородять грамотами, а переможці отримають дипломи І, ІІ та ІІІ ступеня та подарунки. Після нагородження конкурсанти зможуть поспілкуватися з почесними гостями — Героєм України Юрієм Шухевичем та головою Львівського крайового братства ОУН-УПА Олесем Гуменюком.

Оскільки конкурс викликав велике зацікавлення, Громадська організація «Я з повстанського роду!» вирішила надати йому статус щорічного. Так, у 2013 році проведуть  Другий пошуково-дослідницький конкурс «Я з повстанського роду!».

Організаторами конкурсу є Громадська організація «Я з повстанського роду!» та Громадсько-патріотичне об’єднання «Українська справа».

Довідка

Партнери конкурсу: Львівська міська рада, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, Львівський національний університет імені Івана Франка, Львівське крайове братство ОУН-УПА, Музей визвольної боротьби України, Львівська обласна універсальна бібліотека, Львівська станиця НСОУ «Пласт», Львівська обласна організація «Спілка Української Молоді в Україні», Львівське обласне відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів, Львівська обласна громадська організація ГПО «Українська справа», Видавництво «Літопис УПА», Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний Центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді», МБУ «Центр національного відродження», Центр дослідження визвольного руху та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *