ОСТАННІ НОВИНИ

На Жовківщині селянин постраждав від скаженого лиса

|

До Жовківської районної лікарні доставили чоловіка, якого подряпав лис. Після відповідної перевірки встановили, що тварина була хвора на сказ, повідомляють у райдержадміністрації.

У селі Мокротин на подвір’я приватної садиби забіг лис. Господар помітив, що тварина поводиться неадекватно, а саме: спочатку спокійно, не боялася ні людей, ні тварин, але коли загавкав собака, лис кинувся на господаря. Чоловік зумів зловити лиса сачком, потім посадив його до лляного мішка та убив. Та тварина подряпала руку селянинові. Чоловіка скерували на лікування до Жовківської рай лікарні, пише «Погляд».

Спеціалісти Жовківської районної державної лікарні ветмедицини виїхали на місце події, відібрали труп лиса, упакували його, згідно із ветсанвимогами, і направили для дослідження на сказ у Львівську регіональну державну лабораторію ветмедицини. При цьому була проведена вимушена дезінфекція 1% розчином «Кристал-900» місця знаходження трупа та територію подвір’я площею 100 кв м. Мішок, в якому знаходився лис та сачок, спалили. Спеціалісти лікарні склали акт обстеження з описом події та акт проведення вимушеної дезінфекції. Мешканці та тварини господарства з лисом не контактували. В безпосередньому контакті з лисом був лише господар будинку.

Згідно із результатами дослідження, лис був хворий на сказ. Про це повідомив головний ветлікар району Роман Гапоненко. Членів сім‘ї та сусідів попередили про міри безпеки при поведені з тваринами і заходи щодо недопущення та ліквідації сказу.

На мешканців вулиці, де виявили хвору тварину, та прилеглі території наклали карантинні обмеження. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *