Найактивніший противник одностатевих шлюбів – Західна Україна

|

Проти узаконення одностатевих шлюбів в Україні виступають 79,4% співвітчизників, підтримують таку ідею лише 4,6% українців. Про це свідчать дані дослідження, проведеного компанією GfK Ukraine, пише «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс».

Згідно з дослідженням, толерантнішими до одностатевих шлюбів є респонденти віком до 29 років – жителі Києва та великих міст, менш толерантні – респонденти старше 60 років, жителі сіл та Західного регіону.

Водночас 16% опитаних українців не підтримують таких шлюбів, але допускають громадянські шлюби між людьми однієї статі.

Понад половина респондентів, які не підтримують узаконення одностатевих союзів (59%), вважає такі стосунки аморальними та збоченими.

Майже чверть опитаних проти таких шлюбів через те, що у разі їх узаконення одностатеві пари захочуть усиновляти дітей, а респонденти проти цього.

Майже 46% опитаних не хочуть, щоб одностатеві пари подавали поганий приклад дітям.

40% опитаних вважають, що узаконення одностатевих шлюбів суперечить релігійним або церковним принципам.

57% українців не пустили б до країни чоловіків, які практикують секс із чоловіками, 55,5% – жінок, які практикують секс із жінками.

Респонденти з вищою освітою частіше підтримують право людей однієї статі жити в громадянському шлюбі.

Дослідження проводилося 3-23 квітня 2013 в усіх регіонах. Загалом було опитано 1000 респондентів віком старше 16 років. Похибка вибірки не перевищує 3,1%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *