ОСТАННІ НОВИНИ

«Океан Ельзи» презентував новий альбом

|

Сьогодні, 16 травня, рок-група «Океан Ельзи» представила свою нову студійну платівку «Земля». Коментуючи обкладинку альбому, лідер «океанів» Святослав Вакарчук зазначив, що на ній зображений не грунт, а насіння «переважно українського походження», повідомляє кореспондент «Коментарів».

«Тут 12 видів насіння, в тому числі й коноплі. Кожна насінини відповідає окремій пісні», – зазначив Вакарчук.

Вибір назви для альбому лідер групи пояснив так: «Земля цінна не тим, що вона земля, а тим, що на ній щось росте. Можливо, це трохи дитяча, але, на мій погляд, цікава ідея».

За словами соліста «Океану Ельзи», «Земля» йому дуже подобається, оскільки ця платівка зовсім інша, порівняно з попередніми. «Я дуже багато разів слухав цей альбом, поки він не вийшов. І кожного разу, коли я його слухав, розумів – це щось інше. Мені б страшенно не хотілося, щоб «Океан Ельзи» коли-небудь перестав думати про те, що подобається йому, і пішов у будь-кого на поводу», – підкреслив музикант.

Вакарчук також зазначив, що для нього в альбомі «Земля» кілька пісень – «особливі». Зокрема, пісня «Незалежність». Її, так само як і композицію «Коли навколо ні душі», він написав не більше ніж за 15 хвилин – і музику, й слова. «Такі речі у мене траплялися дуже рідко», – зізнався музикант.

На підтримку альбому відбудеться великий концертний тур, який стартує 19 травня в Україні, охопить 27 міст і продовжиться восени 2013 року в Росії та країнах СНД.

На презентацію група прийшла в повному складі. Правда, замість гітариста Петра Чернявського, який нещодавно покинув групу, в тур Україною вирушить новий гітарист – Владимир Опсеніца з Сербії. На батьківщині його називають найкращим гітаристом країни.

Вакарчук, коментуючи вихід Чернявського з «ОЕ», підкреслив, що Петро не пішов сам, і, в той же час, ніхто з групи не просив його піти. Це було обопільне рішення. «Вирішили, що так буде краще для всіх», – зазначив Святослав.

У групі про причини виходу Чернявського не говорять. «Ми дали обітницю поки що це не розголошувати», – говорить лідер «Океану Ельзи».

«Земля» – восьмий студійний альбом рок-групи. До нього увійшли 12 композицій, автором музики 11 з них є Вакарчук.

У продажу альбом з´явиться з 16 травня. У роботі над платівкою музикантам допомагав британський музичний продюсер, тричі лауреат премії «Гремі» Кен Нельсон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *