ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти університету БЖД допоможуть у ліквідації надзвичайних ситуацій

|

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських підписав Наказ «Про залучення курсантів вищих навчальних закладів цивільного захисту до заходів із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій». Про це повідомляє прес-служба ЛДУ БЖД ДCНС України.

За Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності закріплена Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька області.

Ректору Львівського навчального закладу ДСНС Михайлу Козяру доручено визначити, як оперативний резерв, черговий підрозділ для участі у заходах із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій державного та регіонального рівнів у кількості 100 – 150 осіб із числа курсантів 2–5 курсів, які пройшли первинну професійну підготовку і допущені в установленому порядку до виконання професійно-службових обов’язків.

Скеровувати чергові підрозділи до місць виконання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації планується не пізніше ніж через 3 години з часу отримання доручення Голови ДСНС України, з наступною доповіддю через Управління оперативно-чергової служби та координації дій у надзвичайних ситуаціях ДСНС України про готовність до здійснення маршу та прибуття в розпорядження уповноваженого керівника з ліквідації надзвичайної ситуації.

Залучення курсантів чергового підрозділу для виконання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації буде здійснюватись з урахуванням їхньої спеціалізації, а час, витрачений курсантами на виконання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, буде зараховуватися на проведення професійно-практичної підготовки (навчальної практики, стажування).

 Фото: Михайло Дашкович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *