ОСТАННІ НОВИНИ

На дитячий фестиваль до Львова завітає зірковий автор Іан Вайброу

|

Почесним гостем VI Львівського міжнародного дитячого фестивалю, який триватиме з 17 до 19 травня, цьогоріч стане всесвітньо відомий британський дитячий письменник Іан Вайброу. Про це повідомляє «Видавництво Старого Лева».

Автор понад сотні книжок, десятки з яких стали основою для мультфільмів і мультсеріалів, вперше приїде в Україну на запрошення «Видавництва Старого Лева», де побачила світ його знаменита серія про пригоди Маленького Вовчика (The Little Wolf).

Твори Вайброу перекладені на 21 мову і видані у 24 країнах. Він не лише неймовірно популярний автор, а й один із небагатьох письменників, якому вдалося очолити списки бестселерів у жанрі дитячої прози. Познайомитися з Іаном Вайброу можна на творчих зустрічах, участь у яких, крім письменника, візьмуть також перекладач Орест Стадник та головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. Зустрічі відбудуться у п’ятницю, 17 травня, о 12.30 та о 17.00.

Субота, 18 травня, стане для Іана Вайброу пластунським днем. У серії творів про пригоди Маленького Вовчика пластуни є повноправними героями (ці книги стали настільними для дітей зі скаутського руху у всьому світі), тож львівські пластуни підготували яскравий і непересічний квест, який охопить усю територію фестивалю, для своїх новаків та для всіх маленьких шанувальників Вайброу.

Завітають до Львова на зустріч зі своїми читачами і знані українські автори – Зірка Мензатюк, Тетяна Щербаченко, Наталя Гузєєва, Марія Морозенко, Олег Майборода. Вони підготували для маленьких книголюбів чимало цікавих акцій та майстер-класів. Зірка Мензатюк, авторка книжки «Зварю тобі борщику», не лише розповість малечі про літературну кулінарію, а й разом із Марією Морозенко (авторкою книги «Іван Сірко – славетний кошовий») вчитиме діток зі школи-інтернату куховарити, а саме – ліпити вареники.

Тетяна Щербаченко, авторка пізнавального посібника для дітей «Як не заблукати в Павутині» підготувала два непересічні і надзвичайно цікаві майстер-класи: хлопчачий «Як перемогти у війні з ботами та тролями» та дівчачий «Як закохати в себе хлопця по Інтернету». Тетяна закликає мам не лякатися провокативної назви дівчачого заходу, адже він задуманий з прихованою виховною метою.

Письменник із Дніпродзержинська Олег Майборода перетне всю Україну, щоб вперше побувати у місті Лева і врешті познайомитися зі своїми західноукраїнськими читачами. Для них він приготував у подарунок майстер-класи «Як казки стають казками» та «Коли доросла музика зустрічається з дитячими віршами (саксофон + поезія)».

Програма фестивалю:

17 травня, п’ятниця

12.00 – автограф-сесія Зірки Мензатюк – стенд «Видавництва Старого Лева» (Палац мистецтв, стенд № 136)

12.00 – «дівчачий» майстер-клас «Як закохати в себе хлопця по Інтернету» Тетяни Щербаченко – ігрова кімната, цокольне приміщення Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

12.30 – творча зустріч з Іаном Вайброу – актова зала Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

14.00 – автограф-сесія Іана Вайброу – стенд «Видавництва Старого Лева» (Палац мистецтв, стенд № 136 )

14.00 – творча зустріч з Наталею Гузєєвою – актова зала Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

15.00 – автограф-сесія Тетяни Щербаченко – стенд «Видавництва Старого Лева» (Палац мистецтв, стенд № 136 )

15.00 – презентація книги Зірки Мензатюк “Зварю тобі борщику – актова зала Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

16.00- автограф-сесія Олега Майбороди – стенд «Видавництва Старого Лева» (Палац мистецтв, стенд № 136 )

17.00 – творча зустріч з Іаном Вайброу – актова зала Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

17.00 – майстер-клас Олега Майбороди «Як казки стають казками» – ігрова кімната, цокольне приміщення Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

18 травня, субота

11.30 – пластунський квест за мотивами «Маленького вовчика» за участі Іана Вайброу – території Палацу мистецтв (початок біля стенду «Видавництва Старого Лева»)

12.00 – автограф-сесія Зірки Мензатюк – стенд «Видавництва Старого Лева» (Палац мистецтв, стенд № 136)

13.00 – зустріч Іана Вайброу з пластунами – актова зала Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

13.00 – автограф-сесія Олега Майбороди – стенд «Видавництва Старого Лева» (Палац мистецтв, стенд № 136 )

14.00 – автограф сесія Іана Вайброу – стенд «Видавництва Старого Лева» (Палац мистецтв, стенд № 136 )

14.00 – “хлопчачий” майстер-клас “Як перемогти у війні з ботами та тролями” Тетяни Щербаченко – ігрова кімната цокольного приміщення Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17)

15.00 – автограф-сесія Тетяни Щербаченко – стенд «Видавництва Старого Лева» (Палац мистецтв, стенд № 136 )

15.00 – Соціальна акція «Ліпимо вареники з дітьми із школи-інтернату» разом із Зіркою Мензатюк, Мар`яною Савкою, Марією Морозенко – ігрова кімната цокольного приміщення Палацу Мистецтв (вул. Коперника, 17)

16.00 – майстер-клас «Коли доросла музика зустрічається з дитячими віршами: саксофон + казки» Олега Майбороди – ігрова кімната цокольного приміщення Палацу Мистецтв (вул. Коперника, 17)

16.00 – автограф-сесія Марії Морозенко – стенд «Видавництва Старого Лева» (Палац мистецтв, стенд № 136 )

16.00 – прес-конференція Іана Вайброу (Книгарня «Є»)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *