ОСТАННІ НОВИНИ

У Раві-Руській вшанували оборонців міста в роки Другої світової війни

|

У Раві-Руській з нагоди Днів пам’яті та примирення, міський голова та прикордонники відділу ДПСУ «Рава-Руська» вшанували пам’ять загиблих захисників міста  у роки Другої світової війни. Про це повідомляє прес-служба Рава-Руської міської ради.  

Урочисті заходи відбулися біля пам’ятника захисникам і визволителям міста, до якого присутні поклали вінки  та поставили свічки.

«Рава-Руська однією з перших українських міст зазнала агресії з боку гітлерівських  військ. Прикордонники, які першими  вступили в бій з агресором, на п’ять днів затримали вступ німецьких військ до нашого міста. Як визнання їхнього подвигу, згодом почесне найменування «Рава-Руська» присвоєно п’яти військовим частинам», – розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук.

Також учасники заходу поклали квіти до меморіального комплексу з братськими могилами оборонців і визволителів Рави-Руської. Кожен прикордонник поклав по одній квітці на одну з могил. Крім того, сюди прийшли колишні стражі кордонів, військовослужбовці, багато з яких, у пам’ять про своїх батьків та дідів, також обрали професію захисника Батьківщини.

«Мій батько не повернувся з війни. Моя родина не знає чи він залишився живий чи загинув. Саме тому я щороку покладаю квіти на братські могили в Раві-Руській, тим самим вшановуючи і свого батька», – розповів місцевий мешканець Олександр.

Учасники вшанувань зазначили, що, незважаючи на те, в складі якої армії воювали  їхні батьки та діди, усі вони хотіли, аби майбутні поколонні жили в мирі та спокої, у державі, де самі були б собі господарями.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *