ОСТАННІ НОВИНИ

Регіонали Львівщини вшанували полеглих у роки війни молитвою і квітами

|

Члени Львівської обласної та Львівської міської організацій Партії регіонів на чолі з Петром Писарчуком у День перемоги, 9 травня, вшанували подвиг полеглих у роки війни воїнів. Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

Зокрема, з ініціативи Партії регіонів на Марсовому полі у Львові відбувся спільний Молебень різних конфесій за жертвами війни. Участь у молебні взяли голова фракції Партії регіонів у Львівській обласній раді Ігор Грещук, депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів Богдан Піх, а також голови районних у місті Львові організацій Партії регіонів, члени Партії регіонів, ветерани війни, діти та онуки полеглих воїнів.


«Ті, кого ми сьогодні згадуємо, віддали своє життя за свою країну, за своїх матерів, батьків, дружин, дітей, рідних і друзів, виконуючи тим самим заповідь Божу – полюби ближнього свого. Немає свідчення любові більшої, ніж та, коли хтось віддає за рідних і свою країну своє життя. Вони йшли в бій і знали, що може, не повернуться, але не думали про це. Вони думали про те, що треба врятувати країну свою від коричневої чуми. Вони думали, що треба віддати своє життя за те, щоб вільно жити в своїй країні, щоб ніхто не палив наших сіл, не чинив наруги над жінками, не знущався над дітьми. Ми зібралися, щоб віддати честь і шану тим, хто не шкодуючи життя свого віддав його за наше майбутнє. Дай Боже, їм вічної пам’яті», – наголосив під час спільного Молебню отець Богдан (УАПЦ).


Загалом участь у заходах із відзначення Дня Перемоги взяло кілька сотень членів Партії регіонів, прихильники партії, ветерани та діти полеглих воїнів.

«День Перемоги – це день перемоги добра над злом. Ми повинні вірити у це, якщо ми не тільки ходимо до церкви, але й дійсно віримо у те, що все, що відбувається на землі, відбувається з волі Божої. Цю несамовиту м’ясорубку розв’язали цивілізовані нації і були переконані в тому, що у них є всі шанси завоювати ті території, на яких ми сьогодні живемо. Але так не сталося. Не сталося тільки тому, що люди, які тоді були громадянами Радянського Союзу, стали всі як один і дали відсіч», – наголосив у коментарі журналістам Петро Писарчук.


За його словами, сьогодні багато суддів, які визначають, хто правий, хто неправий, але не наша справа судити. «Вони вже всі на Божому суді. Ті, хто намагаються бути учнями Христа, мають нести у світ добро, молитися за їхні душі, просити прощення за їхні і свої гріхи, дивитися в майбутнє і робити його кращим», – переконаний Петро Писарчук.


Заходи із вшанування пам’яті загиблих у роки війни та відзначення Дня Перемоги за участю членів Партії регіонів у Львові пройшли без провокацій. Після спільного Молебню регіонали поклали квіти на могили загиблих воїнів, а також привітали присутніх ветеранів Великої Вітчизняної війни з Днем Перемоги.

 Фото: прес-служба ЛОО ПР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *